Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verbetert gebruikerservaring Interactieve TV

  KPN heeft het maandelijks verbeteren van de bruikleendecoder van Interactieve TV doormiddel van een firmware-update hervat.
  Jarco Kriek
  6 october 2021
  comments 1
  KPN verbetert gebruikerservaring Interactieve TV
  Foto Getty Images

  KPN blijft constant bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring van Interactieve TV. Het telecombedrijf herstelt niet alleen de niet goed functionerende bestaande onderdelen – de zogenaamde bugs – in de firmware. Het breidt de functionaliteit van de bruikleendecoders van Interactieve TV ook uit. Daarbij staan de wensen van klanten hoog op het lijstje van verbeterpunten, al kunnen vanwege diverse redenen niet alle aangegeven wensen uitgevoerd worden. KPN volgt met de regelmatige verbeteringen van de bruikleendecoders concurrent Ziggo die dit ook bij de eigen decoders Mediabox XL en Mediabox Next doet.

   

  In delen

  KPN gaat de nieuwe firmware met de versienummers HTML 4.13.208/NMC 8.0.131_2 gefaseerd aan klanten versturen. De testgroep krijgt de nieuwe firmware op 12 of 14 oktober automatisch in de bruikleendecoder geplaatst. Mocht dit goed gaan, dan volgt de uitrol richting alle Interactieve TV-klanten tussen 19 en 21 oktober. Klanten hoeven niets te doen om toegang tot de nieuwe firmware te krijgen.

   

  Wat zijn de vernieuwingen?

  In de nieuwe firmware zijn onder meer de volgende verbeteringen en vernieuwingen door KPN doorgevoerd.

  • Radioknop in horizontale gids gaat naar eerste radiokanaal in gids in plaats van direct naar radio. Dit is een verbetering naar aanleiding van klantfeedback.
  • Tekstindicatie dat Pathé Thuis vouchers niet op de tv-ontvanger gebruikt kunnen worden.
  • De NMC-update heeft vooral te maken met een wijziging in de aansturing en routering bij bepaald unicastverkeer. Een toekomstige HTML-update zal er voor zorgen dat het daadwerkelijk in gebruik zal worden genomen. Verder zijn er aanpassingen in verband met de komende wijzingen bij de dienst Videoland.
  KPNXS4AllInteractieve TVbruikleendecoderfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview