Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verbetert gebruikerservaring Interactieve TV

  KPN heeft het maandelijks verbeteren van de bruikleendecoder van Interactieve TV doormiddel van een firmware-update hervat.
  Jarco Kriek
  6 oktober 2021
  comments 1
  KPN verbetert gebruikerservaring Interactieve TV
  Foto Getty Images

  KPN blijft constant bezig met het verbeteren van de gebruikerservaring van Interactieve TV. Het telecombedrijf herstelt niet alleen de niet goed functionerende bestaande onderdelen – de zogenaamde bugs – in de firmware. Het breidt de functionaliteit van de bruikleendecoders van Interactieve TV ook uit. Daarbij staan de wensen van klanten hoog op het lijstje van verbeterpunten, al kunnen vanwege diverse redenen niet alle aangegeven wensen uitgevoerd worden. KPN volgt met de regelmatige verbeteringen van de bruikleendecoders concurrent Ziggo die dit ook bij de eigen decoders Mediabox XL en Mediabox Next doet.

   

  In delen

  KPN gaat de nieuwe firmware met de versienummers HTML 4.13.208/NMC 8.0.131_2 gefaseerd aan klanten versturen. De testgroep krijgt de nieuwe firmware op 12 of 14 oktober automatisch in de bruikleendecoder geplaatst. Mocht dit goed gaan, dan volgt de uitrol richting alle Interactieve TV-klanten tussen 19 en 21 oktober. Klanten hoeven niets te doen om toegang tot de nieuwe firmware te krijgen.

   

  Wat zijn de vernieuwingen?

  In de nieuwe firmware zijn onder meer de volgende verbeteringen en vernieuwingen door KPN doorgevoerd.

  • Radioknop in horizontale gids gaat naar eerste radiokanaal in gids in plaats van direct naar radio. Dit is een verbetering naar aanleiding van klantfeedback.
  • Tekstindicatie dat Pathé Thuis vouchers niet op de tv-ontvanger gebruikt kunnen worden.
  • De NMC-update heeft vooral te maken met een wijziging in de aansturing en routering bij bepaald unicastverkeer. Een toekomstige HTML-update zal er voor zorgen dat het daadwerkelijk in gebruik zal worden genomen. Verder zijn er aanpassingen in verband met de komende wijzingen bij de dienst Videoland.
  KPNXS4AllInteractieve TVbruikleendecoderfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)