Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN verbetert nieuwste internetmodem

    KPN heeft een update uitgebracht voor de nieuwste internetmodem. De KPN Box 14 wordt geleverd aan alle klanten met het snelle 4 Gb/s-abonnement.
    Jarco Kriek
    26 januari 2024
    comments 2
    KPN verbetert nieuwste internetmodem
    Foto Getty Images

    De KPN Box 14 is de enige internetmodem die het telecombedrijf gebruikt dat een hogere snelheid dan 1 Gb/s kan leveren. Het wordt daarom hoofdzakelijk geleverd aan klanten met het multigig internetabonnement met een maximale snelheid van 4 Gb/s.

     

    Wat zijn de verbeteringen?

    In de nieuwste firmwareversie V14.C.23.16.00 zijn onderstaande wijzigingen doorgevoerd. KPN stelt dat de update inmiddels naar alle actieve internetmodems is verzonden en daarna geïnstalleerd. Belangrijk om te weten is dat in de nieuwe firmware de functie ‘ouderlijk toezicht’ niet meer actief is.

     

    • Verbeterde stabiliteit op het gebied van wifi, IPv6 en het spontaan herstarten van het modem.
    • Nieuwe versie webinterface: Verbeterde topologie, inzicht in firewall instellingen, Ethernet Gast netwerk.
    • Power lampje brandt onterecht oranje/rood op de Box 14. Dat is opgelost.
    • De ‘Upgrade’ functie in de webinterface werkt. Dus als er een nieuwe update beschikbaar is, kun je zelf het moment kiezen om 'm uit te voeren door op die knop te drukken.
    • Oplossing voor DHCP client hostnames. Hierdoor werkten sommige aangesloten apparaten niet meer. (o.a. de Homey)
    • Gast- en/of Extra Wifi wordt niet meer uitgezet na een software update.
    KPNinternetinternetmodemBox 14firmwarefirmware-update

    Reacties

  1. TV-TIP Ik Ben Onzichtbaar

    Ik Ben Onzichtbaar
    NPO 3 om 19:20 uur
    Het verhaal van Joodse kinderen in de Tweede Wereld­oorlog wordt concreet gemaakt met voorwerpen die ze in Nederland achterlieten. Kinderen in de studio kunnen vragen stellen over de poppenhuizen, kleding of instrumenten. Door middel van stopmotion-filmpjes wordt duidelijk wat er met de vorige eigenaartjes van de spullen gebeurd is. Ik Ben Onzichtbaar leert de jeugd over WO II op een manier die dicht op hun eigen belevingswereld aansluit.

    TV-TIP Dwars door de Lage Landen

    Dwars door de Lage Landen
    NPO 2 om 20:16 uur
    Arnout Hauben wandelt van Lauwersoog naar De Panne, en betreedt in deze week Drenthe. Zijn groep wordt opgeschrikt door het gebrul van een leeuw, en na een korte zoektocht vinden ze een opvang voor mishandelde dieren. Niet ver daar vandaan bezoeken ze Wilhelminaoord, waar vroeger arme families en zwervers aan het werk werden gezet. Arnaud spreekt met de laatste zwerver in het dorp, en dat blijkt een bijzonder figuur.

    Interview