Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verbetert ontvangst Digitenne

  Net voor het begin van het nieuwe recreatieseizoen heeft KPN de ontvangst van Digitenne in Friesland verbeterd.
  Jarco Kriek
  30 maart 2023
  comments 1
  KPN verbetert ontvangst Digitenne

  In de Friese gemeente Tjerkgaast/Spannenburg heeft KPN een nieuwe steunzender in gebruik genomen. Dit zorgt voor een betere ontvangst van digitale ethertelevisie, in Nederland verkocht door KPN onder de merknaam Digitenne. Digitenne maakt gebruik van de uitzendmethode DVB-T2 met hieraan gekoppeld de compressietechniek HEVC (H.265).

   

  Recreanten

  De ingebruikname van de nieuwe steunzender verbetert de ontvangst van Digitenne in diverse delen van Friesland. Dit is vooral goed nieuws voor bezitters van campers en caravans. Friesland wordt namelijk veel bezocht door recreanten met dergelijke mobile homes. Digitenne is voor hen naast satelliet de meest gebruikte manier om tv-zenders te kijken. In het gebied waar de nieuwe steunzender is aangezet bevinden zich veel campings. De zender in Leeuwarden blijft na de komst van de nieuwe steunzender met hetzelfde uitzendvermogen in de lucht.

  KPNDigitenneDVB-T2HEVCH.265tvtelevisieontvangstFrieslandzendmast

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)