Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verbetert ontvangst Digitenne

  Net voor het begin van het nieuwe recreatieseizoen heeft KPN de ontvangst van Digitenne in Friesland verbeterd.
  Jarco Kriek
  30 maart 2023
  comments 1
  KPN verbetert ontvangst Digitenne

  In de Friese gemeente Tjerkgaast/Spannenburg heeft KPN een nieuwe steunzender in gebruik genomen. Dit zorgt voor een betere ontvangst van digitale ethertelevisie, in Nederland verkocht door KPN onder de merknaam Digitenne. Digitenne maakt gebruik van de uitzendmethode DVB-T2 met hieraan gekoppeld de compressietechniek HEVC (H.265).

   

  Recreanten

  De ingebruikname van de nieuwe steunzender verbetert de ontvangst van Digitenne in diverse delen van Friesland. Dit is vooral goed nieuws voor bezitters van campers en caravans. Friesland wordt namelijk veel bezocht door recreanten met dergelijke mobile homes. Digitenne is voor hen naast satelliet de meest gebruikte manier om tv-zenders te kijken. In het gebied waar de nieuwe steunzender is aangezet bevinden zich veel campings. De zender in Leeuwarden blijft na de komst van de nieuwe steunzender met hetzelfde uitzendvermogen in de lucht.

  KPNDigitenneDVB-T2HEVCH.265tvtelevisieontvangstFrieslandzendmast

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

  Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
  BBC First om 20:00 uur
  In deze spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries, die zich afspeelt in de jaren zestig, arriveert Peregrine in Melbourne om de erfenis van haar vermiste tante te ontvangen. Wanneer de jonge vrouw ontdekt hoe avontuurlijk Phryne was, wil zij in haar tantes voetsporen treden. Er zit maar één ding op: ook een moord oplossen.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)