Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verbetert ontvangst Digitenne

  Net voor het begin van het nieuwe recreatieseizoen heeft KPN de ontvangst van Digitenne in Friesland verbeterd.
  Jarco Kriek
  30 maart 2023
  comments 1
  KPN verbetert ontvangst Digitenne

  In de Friese gemeente Tjerkgaast/Spannenburg heeft KPN een nieuwe steunzender in gebruik genomen. Dit zorgt voor een betere ontvangst van digitale ethertelevisie, in Nederland verkocht door KPN onder de merknaam Digitenne. Digitenne maakt gebruik van de uitzendmethode DVB-T2 met hieraan gekoppeld de compressietechniek HEVC (H.265).

   

  Recreanten

  De ingebruikname van de nieuwe steunzender verbetert de ontvangst van Digitenne in diverse delen van Friesland. Dit is vooral goed nieuws voor bezitters van campers en caravans. Friesland wordt namelijk veel bezocht door recreanten met dergelijke mobile homes. Digitenne is voor hen naast satelliet de meest gebruikte manier om tv-zenders te kijken. In het gebied waar de nieuwe steunzender is aangezet bevinden zich veel campings. De zender in Leeuwarden blijft na de komst van de nieuwe steunzender met hetzelfde uitzendvermogen in de lucht.

  KPNDigitenneDVB-T2HEVCH.265tvtelevisieontvangstFrieslandzendmast

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview