Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN verbetert toegankelijkheid TV+ decoder

    KPN heeft een nieuwe firmwareversie voor de TV+ decoder uitgebracht. De wijzigingen zijn vooral gericht op toegankelijkheid van de decoder.
    Jarco Kriek
    11 oktober 2023
    comments 1
    KPN verbetert toegankelijkheid TV+ decoder
    Foto Getty Images

    In de nieuwe firmware met versienummer 0.24.18 is nog geen wijziging in de functionaliteit van de automatische HDR-instelling terug te vinden. De wijzigingen zijn naast bugfixes vooral gericht op toegankelijkheid. De eerste groep klanten heeft de nieuwe firmware inmiddels in gebruik. De overige gebruikers van de TV+ decoder krijgen de firmware vanaf 16 oktober geleverd.

     

    Wat zijn de verbeteringen?

    In firmwareversie 0.24.18 zijn de volgende verbeteringen door KPN doorgevoerd:

     

    • Toegankelijkheid: Talkback activatie - We hebben Talkback onder de toegankelijkheidsopties zitten. Dat is een functie voor slechtzienden waarbij navigatie door de menu's wordt uitgesproken. Vanaf deze firmwareversie kun je Talkback activeren, en ook weer uitzetten, door de cijferknop 5 langer ingedrukt te houden (longpress).
    • Toegankelijkheid: Ondertiteling - Verder nog wat aanpassingen bij ondertiteling op live tv om te voorkomen dat tekst wegvalt. En ook volgt de lettergrootte nu de instellingen. Dus als je graag kleinere of grotere letters wilt dan werkt dat nu.
    • Bugfixes om te voorkomen dat er beeld- en/of audioverstoringen zijn als er (op de achtergrond) een nieuwe versie van de KPN TV+ app wordt gedownload.
    • Het kwam voor dat de TV+ Box na een update niet weer op standby ging, dat is met deze update verholpen.
    • Verbeteringen in het updateproces als dit handmatig gestart wordt vanuit een notificatiebericht. Aanvulling: dit zorgt ervoor dat de update niet meer herhaaldelijk uitgevoerd wordt als je deze start vanuit het notificatiebericht
    • Aanpassingen in de menuteksten van de geluidsinstellingen onder Apparaatvoorkeuren zodat deze overeenkomen met de teksten onder Instellingen > Geluid.
    • Soms kan het voorkomen dat de box in Android Recovery modus terechtkomt. In de meeste gevallen is dat op te lossen door de box opnieuw op te starten. We hebben nu de teksten op dat scherm aangepast om dit duidelijker te maken.
    KPNTV+televisietvdecoderbruikleendecoderfirmwarefirmware-update

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview