Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verbetert TV+ in beeld en geluid: nieuwe Dolby-standaard toegevoegd

  Er is opnieuw nieuwe firmware en software voor de nieuwe KPN TV+ decoder. Ondanks verbeteringen in beeld en geluid blijft betere kwaliteit bij opgenomen programma’s nog achterwege.
  Jarco Kriek
  16 mei 2023
  comments 0
  KPN verbetert TV+ in beeld en geluid: nieuwe Dolby-standaard toegevoegd
  Foto Getty Images

  KPN heeft weer een nieuwe update van de KPN TV+ app en de TV+ decoder aangekondigd. De TV+ decoder is afkomstig van het Franse bedrijf Sagemcom en werkt met Android TV. Gebruikers van deze nieuwe decoder mopperen op dit moment over diverse zaken, met als luidste klaagzang enkele geluidsgerelateerde issues en matig beeld bij het bekijken van opgenomen programma's. Het nieuwe versienummer van de KPN TV+ App is 1.103.1. Gelijktijdig heeft KPN nieuwe firmware uitgebracht voor de TV+ decoder.

   

  Automatisch of handmatig

  De nieuwe updates zijn vanaf 17 mei beschikbaar voor alle gebruikers van de KPN TV+ decoder. Een eerste groep gebruikers ontvangt beide verbeteringen al op 15 mei als testgebruikers. De eerste bevindingen zijn inmiddels al op het KPN klant-helpt-klant community forum te lezen. De updates worden op een moment dat de decoder niet wordt gebruikt automatisch geïnstalleerd. Wie hier niet op wil wachten, kan de nieuwe updates vanaf 3 mei ook direct handmatig installeren. Dit kan op de volgende manier: Menu > instellingen > Open algemene instellingen > Apparaatvoorkeuren > Over > Aanvullende systeemupdates.

   

  Geluid

  KPN heeft in deze update de nieuwe geluidstandaard Dolby MAT als instelling toegevoegd. “Dolby MAT is een nieuwe technologie van Dolby die extra metadata meestuurt met het audiosignaal. Deze metadata kan soundbars aansturen om Dolby Atmos te gebruiken. In de meeste gevallen werkt Dolby Atmos ook zonder deze instelling, daarom staat deze functie standaard uit. In sommige situaties kan deze optie echter uitkomst bieden”, zo licht het telecombedrijf de nieuwe optie toe.

   

  Wat is er nieuw?

  KPN omschrijft de verdere aanpassingen van zowel de nieuwe software van de app als de firmware voor de decoder naast het oplossen van enkele bugfixes als volgt:

   

  • Definitieve oplossing voor de foutmelding APK-404-1007 in combinatie met de V10 modem
  • Het voorkomen dat je opstart met een app (bijv. Netflix) open bij opstarten vanuit stand-by
  • Oplossing om te voorkomen dat ondertiteling blijft staan na zappen
  • Diverse oplossingen voor meer stabiliteit
  • Beter software update proces (update tijdens stand-by)
  KPNTV+tvtelevisiedecoderbruikleendecoderfirmwarefirmware-updateDolby MAT

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview