Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verbetert wederom ontvangst Digitenne

  KPN heeft de ontvangst van digitale ethertelevisie – beter bekend onder de naam Digitenne – in de provincie Zeeland verbeterd.
  Jarco Kriek
  1 mei 2023
  comments 0
  KPN verbetert wederom ontvangst Digitenne

  Uit gegevens van toezichthouder Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) – voorheen Agentschap Telecom (AT) – blijkt dat KPN vijf zenders in Zoutelande voor Digitenne in gebruik heeft genomen. De zenders hebben een vermogen tussen de 2 en 2,8 kilowatt ERP. De antennes bevinden zich op 42 meter hoog. De zenders worden uitgezonden op de kanalen 21, 29, 32, 35 en 48.

   

  Steunzenders

  De zenders in Zoutelande dienen als steunzender om de ontvangst van Digitenne in druk bezochte recreatiegebieden te verbeteren. In Zeeland werd vóór de komst van de zenders in Zoutelande slechts vanaf één punt het Digitenne-signaal uitgezonden. Dit is de zendmast in Goes. Het Digitenne-signaal wordt vanuit Goes op dezelfde kanalen (frequenties) uitgezonden als in Zoutelanden. Het bereik van de zendmast in Goes is groter omdat de antennes hoger opgesteld staan en het uitzendvermogen vele malen groter is dan dat van de steunzenders in Zoutelanden.

   

  Recreatiegebieden

  KPN kondigde eerder al aan dat het de ontvangst van Digitenne in enkele recreatiegebieden zou gaan verbeteren. Als eerste werd een extra zendmast in Friesland nabij de Friese Meren – waar veel campings zijn – in gebruik genomen. Deze zender moet de hoofdzendmast in Leeuwarden ondersteunen.

  KPNDigitenneDVB-T2HEVCtvtelevisieontvangstrecreatiemobile homes

  Reacties