Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verovert huiskamer met glasvezel nog niet

  Hoewel glasvezel in Nederland kwalitatief gezien het best beschikbare vaste netwerk is, weet KPN consumenten en bedrijven nog niet goed te bereiken met zijn glasvezelnetwerk .
  Jarco Kriek
  26 april 2023
  comments 1
  KPN verovert huiskamer met glasvezel nog niet

  Uit het eerste kwartaalverslag van dit jaar blijkt dat KPN zowel op de consumenten- als zakelijke markt minder internetabonnementen heeft verkocht. Opvallend is dat ook de toegangsverkoop aan serviceproviders via KPN Wholesale gelijk is gebleven. Voorheen was bij KPN Wholesale een toename van toegangsverkoop waarneembaar als het aantal door KPN verkochten abonnementen onder eigen merknaam afnam.

   

  Glasvezel

  KPN is met het dochterbedrijf KPN NetwerkNL en Glaspoort – de joint venture samen met pensioenfonds ABP – bij uitstek de grootste glasvezelexploitant van Nederland. Het is hierdoor ook de belangrijkste concurrent van Ziggo. Dit kabelbedrijf levert aan de meeste consumenten en bedrijven internet. Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo maakt binnenkort de financiële cijfers over het eerste kwartaal bekend.

   

  Minder internet

  De terugval in verkochte internetabonnementen via vaste netwerken kwam in het eerste kwartaal op 13.000 uit. Het gaat hierbij om 11.000 consumenten-abonnementen en 2.000 zakelijke abonnementen. KPN wijt de afname van het aantal internetabonnementen aan de zware promotionele acties van concurrenten. KPN constateerde in maart op dit punt wel een verbetering. Vooral Ziggo zette in op het aantrekken van nieuwe klanten met hoge tijdelijke kortingen, die in enkele gevallen wel tot meer dan vijfhonderd euro opliepen.

  KPNKPN NetwerkNLKPN Wholesaleinternetkwartaalcijfersglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  Interview