Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verslaat Ziggo en is beste internetprovider

  Een opvallende uitslag van de Tweakers Awards. Nadat lezers van techsite Tweakers jarenlang Ziggo tot beste internetprovider uitriepen, is het nu de beurt aan KPN.
  Jarco Kriek
  13 december 2022
  comments 13
  KPN verslaat Ziggo en is beste internetprovider
  Foto Getty Images

  De afgelopen jaren liet Ziggo onder meer via tv- en radiocommercials in deze tijd van het jaar met trots weten dat het bedrijf als winnaar van de Tweakers Awards was bekroond in de categorie internetproviders. Dit jaar is een dergelijke reclame-uiting niet te horen. De reden is dat het kabelbedrijf van de troon is gestoten door KPN. Dit lijkt het directe gevolg te zijn van de snellere uitrol van glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL en Glaspoort, waarbij KPN als hoofdhuurder fungeert.

   

  Vergelijk

  De uitslag maakt wederom duidelijk dat consumenten glasvezel een betere infrastructuur vinden dan het HFC-kabelnetwerk van VodafoneZiggo (Ziggo). Dit ondanks dat het netwerk van VodafoneZiggo ruim voldoende capaciteit en mogelijkheden heeft om aan de wensen van de grootste groep consumenten te voldoen.

   

  Minder abonnees

  Het is daarnaast opvallend dat KPN nu Ziggo van de troon stoot bij de Tweakers Awards. Ziggo heeft namelijk bijna een miljoen abonnees meer dan KPN. Omdat de Tweakers Award een publieksprijs is, wordt door de stemmers veelal geen vergelijkend oordeel met andere internetproviders gegeven. KPN wint de Tweakers Award in de categorie ‘internetaanbieder Nederland’ met 28,36 procent van de stemmen. Ziggo volgt op korte achterstand met een percentage van 27,07.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortTweakersTweakers Awardsinternetglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)