Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN verslaat Ziggo en is beste internetprovider

  Een opvallende uitslag van de Tweakers Awards. Nadat lezers van techsite Tweakers jarenlang Ziggo tot beste internetprovider uitriepen, is het nu de beurt aan KPN.
  Jarco Kriek
  13 december 2022
  comments 13
  KPN verslaat Ziggo en is beste internetprovider
  Foto Getty Images

  De afgelopen jaren liet Ziggo onder meer via tv- en radiocommercials in deze tijd van het jaar met trots weten dat het bedrijf als winnaar van de Tweakers Awards was bekroond in de categorie internetproviders. Dit jaar is een dergelijke reclame-uiting niet te horen. De reden is dat het kabelbedrijf van de troon is gestoten door KPN. Dit lijkt het directe gevolg te zijn van de snellere uitrol van glasvezelnetwerken van KPN NetwerkNL en Glaspoort, waarbij KPN als hoofdhuurder fungeert.

   

  Vergelijk

  De uitslag maakt wederom duidelijk dat consumenten glasvezel een betere infrastructuur vinden dan het HFC-kabelnetwerk van VodafoneZiggo (Ziggo). Dit ondanks dat het netwerk van VodafoneZiggo ruim voldoende capaciteit en mogelijkheden heeft om aan de wensen van de grootste groep consumenten te voldoen.

   

  Minder abonnees

  Het is daarnaast opvallend dat KPN nu Ziggo van de troon stoot bij de Tweakers Awards. Ziggo heeft namelijk bijna een miljoen abonnees meer dan KPN. Omdat de Tweakers Award een publieksprijs is, wordt door de stemmers veelal geen vergelijkend oordeel met andere internetproviders gegeven. KPN wint de Tweakers Award in de categorie ‘internetaanbieder Nederland’ met 28,36 procent van de stemmen. Ziggo volgt op korte achterstand met een percentage van 27,07.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortTweakersTweakers Awardsinternetglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)