Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN via omweg toch op Delta Fiber glasvezel

  KPN breidt het huishoudenbereik uit door uitrol van nieuwe glasvezelnetwerken van NetwerkNL en Glaspoort. Diensten wordt niet via andere glasvezels geleverd. Of toch wel?
  Jarco Kriek
  12 februari 2024
  comments 4
  KPN via omweg toch op Delta Fiber glasvezel
  Foto Getty Images

  KPN levert alleen vaste diensten via zijn eigen glasvezelnetwerken. Dit kunnen glasvezelnetwerken van het eigen dochterbedrijf NetwerkNL zijn of Glaspoort, een joint venture van KPN met pensioenfonds ABP. Daarnaast neemt KPN bestaande netwerken over, zoals die van Kabeltex. Op deze manier probeert KPN zelfstandig te komen tot het voorgenomen bereik van 80 procent van de Nederlandse huishoudens in 2026 . KPN wil dit dus realiseren zonder gebruik te maken van de glasvezelnetwerken van de andere twee exploitanten, Delta Fiber en Open Dutch Fiber. Deze streven de komende jaren beide naar een huishoudenbereik van twee miljoen adressen.

   

  Omweg

  Toch is via een omweg een vorm van KPN vaste diensten leverbaar op Delta Fiber. Dit is mogelijk door een abonnement af te sluiten voor tv en internet bij Solcon. Solcon is een zelfstandig opererend dochterbedrijf van KPN dat wel vrijwel dezelfde diensten levert als het moederbedrijf. Solcon levert behalve via de KPN-netwerken NetwerkNL en Glaspoort ook diensten via de glasvezelnetwerken van Delta Fiber, CAI Harderwijk, KT Waalre, Glasdraad, Fiberflevo en Kabelnoord.

  KPNSolconDelta Fiberglasvezelinternettvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)