Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN voert jaarlijkse zenderwijziging door, uitbreiding basis- en Pluspakket

  Alle KPN-klanten met Interactieve TV en TV+ kunnen vanaf vandaag naar een nieuwe zender kijken. Dit is het gevolg van de jaarlijkse zenderwijziging.
  Jarco Kriek
  29 juni 2023
  comments 2
  KPN voert jaarlijkse zenderwijziging door, uitbreiding basis- en Pluspakket
  Foto Getty Images

  Het gaat dit jaar bij KPN om een beperkte zenderaanpassing. Niet Filmbox – zoals bij onder meer Ziggo en Delta het geval is – komt het basispakket van Interactieve TV en TV+ versterken, maar het publieke themakanaal NPO 1 Extra wordt door KPN van het aanvullende Pluspakket naar het basispakket verplaatst. Dit is goed nieuws voor doven en slechthorenden. Op dit kanaal worden bijvoorbeeld nieuwsuitzendingen en andere programma’s met gebarentolk aangeboden. KPN biedt NPO 1 Extra op voorkeuzepositie 81 aan.

   

  Pluspakket

  Om het Pluspakket door het verplaatsen van NPO 1 Extra niet te versoberen, voegt het telecombedrijf aan dit pakket een nieuwe zender toe. Het gaat in dit geval om het kanaal E! Entertainment. De zender houdt de kijker volgens KPN op de hoogte van het beste entertainmentnieuws uit Hollywood. E! Entertainment is vanaf nu beschikbaar op voorkeuzepositie 71.

   

  Internationaal aanbod

  De jaarlijkse zenderwijziging is tot op heden een teleurstelling voor liefhebbers van internationale kanalen. Al enige tijd zijn bij een deel van de KPN-klanten geluiden te horen dat ze graag zenders als TV5 Monde (Franstalig) en TVE (Spaanstalig) zouden zien. Overigens is de kans op de komst van meer nieuwe zenders later dit jaar niet verdwenen door deze jaarlijkse zenderaanpassing. KPN past waar mogelijk namelijk ook het zenderaanbod op andere momenten in het jaar aan. Voorheen gebeurde dit alleen op 1 juli.

  KPNTV+Interactieve TVtvtelevisiezenderpakketzenderuitbreidingzenderaanbodzenderaanpassingNPOpublieke omroepNPO 1 ExtraE! Entertainment

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview