Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN voert jaarlijkse zenderwijziging door, uitbreiding basis- en Pluspakket

    Alle KPN-klanten met Interactieve TV en TV+ kunnen vanaf vandaag naar een nieuwe zender kijken. Dit is het gevolg van de jaarlijkse zenderwijziging.
    Jarco Kriek
    29 juni 2023
    comments 2
    KPN voert jaarlijkse zenderwijziging door, uitbreiding basis- en Pluspakket
    Foto Getty Images

    Het gaat dit jaar bij KPN om een beperkte zenderaanpassing. Niet Filmbox – zoals bij onder meer Ziggo en Delta het geval is – komt het basispakket van Interactieve TV en TV+ versterken, maar het publieke themakanaal NPO 1 Extra wordt door KPN van het aanvullende Pluspakket naar het basispakket verplaatst. Dit is goed nieuws voor doven en slechthorenden. Op dit kanaal worden bijvoorbeeld nieuwsuitzendingen en andere programma’s met gebarentolk aangeboden. KPN biedt NPO 1 Extra op voorkeuzepositie 81 aan.

     

    Pluspakket

    Om het Pluspakket door het verplaatsen van NPO 1 Extra niet te versoberen, voegt het telecombedrijf aan dit pakket een nieuwe zender toe. Het gaat in dit geval om het kanaal E! Entertainment. De zender houdt de kijker volgens KPN op de hoogte van het beste entertainmentnieuws uit Hollywood. E! Entertainment is vanaf nu beschikbaar op voorkeuzepositie 71.

     

    Internationaal aanbod

    De jaarlijkse zenderwijziging is tot op heden een teleurstelling voor liefhebbers van internationale kanalen. Al enige tijd zijn bij een deel van de KPN-klanten geluiden te horen dat ze graag zenders als TV5 Monde (Franstalig) en TVE (Spaanstalig) zouden zien. Overigens is de kans op de komst van meer nieuwe zenders later dit jaar niet verdwenen door deze jaarlijkse zenderaanpassing. KPN past waar mogelijk namelijk ook het zenderaanbod op andere momenten in het jaar aan. Voorheen gebeurde dit alleen op 1 juli.

    KPNTV+Interactieve TVtvtelevisiezenderpakketzenderuitbreidingzenderaanbodzenderaanpassingNPOpublieke omroepNPO 1 ExtraE! Entertainment

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview