Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN voert wijziging bij Digitenne door: zo los je zwart beeld op

  KPN heeft vandaag een frequentiewissel bij KPN in Noord-Holland doorgevoerd. Hierdoor kunnen Digitenne-klanten zwart beeld ervaren.
  Jarco Kriek
  28 mei 2021
  comments 1
  KPN voert wijziging bij Digitenne door: zo los je zwart beeld op
  Foto Getty Images

  KPN heeft de zogenaamde NTS3 mux bij de zender Den Burg op Texel gewijzigd. Tot vanmorgen zond deze mux uit op kanaal 35. Dit is gewijzigd naar kanaal 48. De frequentiewijziging heeft te maken met storingsproblematiek. Het Nederlandse Digitenne stoorde op de oude frequentie de Britse variant van digitale ethertelevisie.

   

  Welke tv-zenders zijn verhuisd?

  Niet alle tv- en radiozenders zijn in de vroege ochtend van 28 mei verhuisd naar de nieuwe frequentie. Dit is alleen het geval bij de zenders Disney HD/Veronica (voorkeuzekanaal 9), RTL 8 (voorkeuzekanaal 10), Kindernet/Comedy Central (voorkeuzekanaal 11), VRT Eén (voorkeuzekanaal 14), VRT Canvas (voorkeuzekanaal 15), Discovery Channel (voorkeuzekanaal 16), Eurosport (voorkeuzekanaal 18) en Pornhub (voorkeuzekanaal 32). Enkel deze zenders geven door de omschakeling zwart beeld en de melding 'geen ontvangst'. De overige zenders blijven gewoon functioneren. Dit geldt ook voor alle tv- en radiozenders buiten de regio Noord-Holland die via een andere zendmast dan die van Texel worden uitgezonden.

   

  Wat moet je doen bij zwart beeld?

  Wie in het Waddengebied en Noord-Holland wordt geconfronteerd met zwart beeld bij bovengenoemde zenders dient de volgende handelingen handmatig uit te voeren. Daarna zal weer gewoon op alle zenders beeld en geluid terugkeren. KPN laat weten dat aan het bereik van de zender in Texel niet wordt gesleuteld: die blijft gelijk.

   

  • Druk op de menuknop van de afstandsbediening van de bruikleendecoder van Digitenne
  • Kies met de pijltjestoets voor ‘zenders zoeken’ en start de ‘antenne wizard’.
  • Ga in de zenderlijst naar ‘Noord-Holland’ en druk daarna op ‘start zoeken’.
  • De zenders worden nu opnieuw ingesteld en hierna is het volledige zenderpakket weer beschikbaar
  KPNDigitennetvtelevisieethertelevisieDVB-T2

  Reacties