Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN vraagt 12 euro voor dagpas Viaplay: wie bepaalt de prijs?

  KPN is begonnen met het verkopen van dagpassen voor Viaplay. Maar de kosten van een dagje kijken bedragen slechts een fractie minder dan die van een maandabonnement.
  Jarco Kriek
  24 juni 2023
  comments 4
  KPN vraagt 12 euro voor dagpas Viaplay: wie bepaalt de prijs?
  Foto Getty Images

  Twaalf euro betalen om een dag toegang te krijgen tot Viaplay. En dan nog niet een het gehele aanbod, want binnen de dagpas valt alleen Formule 1. Ter vergelijking: een maandabonnement waarmee het hele aanbod van Viaplay toegankelijk is, kost bij het telecombedrijf zestien euro. Net als bij de dagpas kan Formule 1 ook lineair bekeken worden via het kanaal Viaplay Xtra. En voor vier euro minder dan de KPN Viaplay-dagpas kan bij F1 TV een Pro-abonnement gekocht worden waarmee een hele maand naar Formule 1 kan worden gekeken. En dat zonder een minimale abonnementsperiode, want het F1 TV-abonnement is maandelijks op te zeggen. Een nadeel van F1 TV is wel dat er geen lineair kanaal beschikbaar is. Er moet altijd met een internetverbinding worden gekeken.

   

  Prijs

  Wie loopt de zakken te vullen bij de verkoop van deze dagpassen? Want een marktconforme prijs kan het prijskaartje van 12 euro niet genoemd worden. KPN verkoopt bijvoorbeeld een dagpas voor ESPN waarmee voor 6 euro een hele zondag live naar diverse eredivisiewedstrijden gekeken kan worden. Het ligt voor de hand om de vinger naar KPN te wijzen, maar dit telecombedrijf is niet de hoofdschuldige. Het is Viaplay die als eigenaar van de content de prijs van een dagpas bepaalt. Het grootste deel van het geld dat voor de dagpas wordt betaald, verdwijnt naar de bankrekening van het Zweedse mediabedrijf. KPN krijgt slechts een bescheiden verkoopvergoeding.

  ViaplayViaplay GroupKPNInteractieve TVTV+Formule 1dagpas

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)