Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN waarschuwt voor storing Interactieve TV en wifi door kerstverlichting

  Het is weer december. Dit betekent dat in veel Nederlandse woningen gebruik wordt gemaakt van kerstverlichting. Dit kan volgens KPN tot storing leiden.
  Jarco Kriek
  4 december 2021
  comments 2
  KPN waarschuwt voor storing Interactieve TV en wifi door kerstverlichting
  Foto Getty Images

  KPN meldt dat kerstverlichting bij de klant thuis in enkele gevallen bij draadloze connectie – ook wel draadloze verbindingsset (DVS) genoemd - van de decoder aan het modem kan leiden tot problemen bij het bekijken van tv- en videocontent met de bruikleendecoder van Interactieve TV. KPN meldt als voorbeelden van de storing slechtere beeldkwaliteit en onverklaarbare foutmeldingen. Als de problemen verdwijnen als de kerstverlichting wordt uitgeschakeld, dan kan met zekerheid gesteld worden dat dit de oorzaak is. Hetzelfde probleem kan zich volgens KPN ook voordoen bij het wifi-netwerk bij klanten thuis. KPN geeft klanten preventief tips om problemen met kerstverlichting te voorkomen.

   

  Kwaliteit

  Het is al langer bekend dat kerstverlichting van slechte kwaliteit voor storingen bij ontvangst van tv en radio kan leiden. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om goedkope uit China afkomstige kerstverlichting die onder meer bij Chinese webwinkels gekocht kan worden. Zeker bij ontvangst via ethersignalen zoals Digitenne, satelliet, FM en DAB+ is de kans op storing aanwezig.

  KPNXS4AllstoringInteractieve TVinternetwifi

  Reacties

 1. TV-TIP The Mating Game

  The Mating Game
  NPO 1 om 19:05 uur
  Meertjes, poelen en rivieren zijn vaak het podium waar miljoenen dieren bij elkaar komen om wat heen en weer te flirten.

  TV-TIP The Sommerdahl Murders

  The Sommerdahl Murders
  NPO 3 om 20:38 uur
  In een boot in de haven van Helsingør wordt een projectontwikkelaar dood aangetroffen.

  Interview

  • *

   Perry de Man

   Guilty Pleasures

   Chef-kok Perry de Man tovert samen met BN’ers hun meest ordinaire guilty pleasures om tot culinaire gerechten.
   Reacties0 reactie(s)