Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN waarschuwt voor storing Interactieve TV en wifi door kerstverlichting

  Het is weer december. Dit betekent dat in veel Nederlandse woningen gebruik wordt gemaakt van kerstverlichting. Dit kan volgens KPN tot storing leiden.
  Jarco Kriek
  4 december 2021
  comments 2
  KPN waarschuwt voor storing Interactieve TV en wifi door kerstverlichting
  Foto Getty Images

  KPN meldt dat kerstverlichting bij de klant thuis in enkele gevallen bij draadloze connectie – ook wel draadloze verbindingsset (DVS) genoemd - van de decoder aan het modem kan leiden tot problemen bij het bekijken van tv- en videocontent met de bruikleendecoder van Interactieve TV. KPN meldt als voorbeelden van de storing slechtere beeldkwaliteit en onverklaarbare foutmeldingen. Als de problemen verdwijnen als de kerstverlichting wordt uitgeschakeld, dan kan met zekerheid gesteld worden dat dit de oorzaak is. Hetzelfde probleem kan zich volgens KPN ook voordoen bij het wifi-netwerk bij klanten thuis. KPN geeft klanten preventief tips om problemen met kerstverlichting te voorkomen.

   

  Kwaliteit

  Het is al langer bekend dat kerstverlichting van slechte kwaliteit voor storingen bij ontvangst van tv en radio kan leiden. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om goedkope uit China afkomstige kerstverlichting die onder meer bij Chinese webwinkels gekocht kan worden. Zeker bij ontvangst via ethersignalen zoals Digitenne, satelliet, FM en DAB+ is de kans op storing aanwezig.

  KPNXS4AllstoringInteractieve TVinternetwifi

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview