Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN weer de snelste

  Voor de vierde keer op rij is KPN als beste mobiele netwerk van Nederland getest. Het laat concurrenten T-Mobile en Vodafone achter zich.
  Jarco Kriek
  14 july 2022
  comments 0
  KPN weer de snelste
  Foto Getty Images

  Uit periodiek onderzoek van Ookla blijkt dat gebruikers van het KPN mobiele netwerk gemiddeld de hoogste down- en uploadsnelheid hebben. Daarom is KPN door Ookla voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot het beste mobiele netwerk van Nederland. Ook is KPN wederom het snelste 5G-netwerk van Nederland. Bij het onderzoek gebruikte Ookla de data van 280.000 Nederlanders die gebruik maken van de drie mobiele netwerken in Nederland. Daarbij werd gekeken naar eerste zes maanden van dit jaar.

   

  Vodafone langzaamst

  Het snelheidsverschil tussen KPN en T-Mobile is redelijk klein. KPN haalde een gemiddelde snelheid van 121,8 Mbps tegen 113,3 Mbps van T-Mobile. Het verschil met Vodafone – samen met Ziggo onderdeel van VodafoneZiggo – is veel groter. Vodafone komt uit het Ookla-onderzoek met een gemiddelde snelheid van 77,1 Mbps.

   

  Investering

  KPN investeert fors in de aanleg van zogenaamde next-level netwerken. Het telecombedrijf geeft miljarden euro uit aan de verdere uitrol van mobiel 5G en vast glasvezel. Het mobiele 5G-netwerk van KPN bestaat nu twee jaar en heeft ruim een miljoen actieve gebruikers. Om 5G te gebruiken is een nieuwer model mobiele telefoon nodig. Hierdoor kan nog niet iedere mobiele KPN-abonnee van het 5G-netwerk gebruikmaken.

  KPNmobielnetwerkonderzoek5GOokla

  Reacties

 1. TV-TIP De beentjes van Sint-Hildegard

  De beentjes van Sint-Hildegard
  NPO 1 om 21:18 uur
  In 35 jaar huwelijk met Gedda heeft Jan eigenlijk nooit iets zelf beslist. Na de dood van zijn schoonvader begint dat steeds meer te knagen: hij wil vrijheid. Jan maakt rare sprongen om dat te bereiken. Ondertussen voelt ook hun dochter Liesbeth zich gevangen in haar relatie.

  TV-TIP Bezorgd

  Bezorgd
  NPO 3 om 21:46 uur
  Iedereen die in de bezorgindustrie werkt probeert een goede toekomst veilig te stellen. Maar lukt dit ook met alle tekortkomingen van deze nieuwe economie?

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)