Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN wijzigt noodgedwongen toch al schaars 4K-aanbod

  Het was al minimaal, maar vanaf 1 januari is het 4K-aanbod bij KPN Interactieve TV nog kaler geworden. Xite 4K is namelijk met uitzenden gestopt.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 1
  KPN wijzigt noodgedwongen toch al schaars 4K-aanbod
  Foto Getty Images

  KPN was de enige provider die Xite 4K aan klanten leverde. Om naar 4K bij KPN Interactieve TV te kijken, moet een aanvullend 4K-abonnement worden afgesloten. Dit abonnement kost €2,50 per maand. KPN levert de klanten die dit abonnement afsluiten een 4K-bruikleendecoder. Overigens kunnen alleen abonnees met de Hussel-abonnementsvorm een 4K-abonnement nemen.

   

  Distributie

  KPN kan zelf niets doen aan het stoppen van Xite 4K. De muziekzender heeft namelijk zelf besloten om het aanvoersignaal niet meer te leveren en de stekker uit het 4K-kanaal te trekken. De HD-versie van het muziekkanaal blijft wel beschikbaar.

   

  Niet alleen 4K

  Na het verdwijnen van Xite 4K blijven er nog twee volwaardige 4K-zenders over in het aanbod van KPN Interactieve TV. Dit zijn INULTRA 4K en Love Nature 4K. Het aanbod wordt daarnaast aangevuld met ESPN UHD. Dit is weliswaar geen 4K-kanaal, maar het biedt wel een betere beeldkwaliteit omdat de Full HD-beeldresolutie 1080Pp/50 wordt aangevuld met de beeldtechnieken HDR en WCG2020. Hierdoor is ook voor het bekijken van ESPN UHD een 4K-decoder nodig.

  KPNInteractieve TV4KzenderaanbodXiteXite 4Ktvtelevisieabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)