Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN wijzigt noodgedwongen toch al schaars 4K-aanbod

  Het was al minimaal, maar vanaf 1 januari is het 4K-aanbod bij KPN Interactieve TV nog kaler geworden. Xite 4K is namelijk met uitzenden gestopt.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 1
  KPN wijzigt noodgedwongen toch al schaars 4K-aanbod
  Foto Getty Images

  KPN was de enige provider die Xite 4K aan klanten leverde. Om naar 4K bij KPN Interactieve TV te kijken, moet een aanvullend 4K-abonnement worden afgesloten. Dit abonnement kost €2,50 per maand. KPN levert de klanten die dit abonnement afsluiten een 4K-bruikleendecoder. Overigens kunnen alleen abonnees met de Hussel-abonnementsvorm een 4K-abonnement nemen.

   

  Distributie

  KPN kan zelf niets doen aan het stoppen van Xite 4K. De muziekzender heeft namelijk zelf besloten om het aanvoersignaal niet meer te leveren en de stekker uit het 4K-kanaal te trekken. De HD-versie van het muziekkanaal blijft wel beschikbaar.

   

  Niet alleen 4K

  Na het verdwijnen van Xite 4K blijven er nog twee volwaardige 4K-zenders over in het aanbod van KPN Interactieve TV. Dit zijn INULTRA 4K en Love Nature 4K. Het aanbod wordt daarnaast aangevuld met ESPN UHD. Dit is weliswaar geen 4K-kanaal, maar het biedt wel een betere beeldkwaliteit omdat de Full HD-beeldresolutie 1080Pp/50 wordt aangevuld met de beeldtechnieken HDR en WCG2020. Hierdoor is ook voor het bekijken van ESPN UHD een 4K-decoder nodig.

  KPNInteractieve TV4KzenderaanbodXiteXite 4Ktvtelevisieabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  TV-TIP De Rijdende Rechter

  De Rijdende Rechter
  NPO 1 om 21:27 uur
  Sinds de gemeente de straat van de 88-jarige mevrouw Groenewold op de schop nam, is het bal in het Zuid-Limburgse Brunssum. Want waar de inrit van de bejaarde dame eerst nog aan een groenstrook grensde, dendert ze met haar autootje nu rechtstreeks het fietspad op. Levensgevaarlijk, ook omdat de hoge heg van de buren haar zicht nog eens extra belemmert. Mocht er ooit een fietser onder haar auto belanden, dan is de gemeente daarvoor verantwoordelijk. Onzin, volgens de lokale wethouder. En is ze destijds ook niet zelf akkoord gegaan met de herinrichting?

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)