Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘KPN wil Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber kopen’

  Mochten de aandeelhouders van Delta Fiber en Open Dutch Fiber hun glasvezelnetwerken verkopen, dan ziet KPN zichzelf als overnamekandidaat.
  Jarco Kriek
  21 november 2022
  comments 4
  ‘KPN wil Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber kopen’
  Foto Getty Images

  KPN CFO Chris Figee spreekt in een interview met het Financieel Dagblad de verwachting uit dat er op langere termijn consolidatie in de glasvezelmarkt gaat plaatsvinden. Figee zegt de indruk te hebben dat glasvezelexploitanten Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) uiteindelijk in de etalage komen te staan. De bedrijven zijn eigendom van private equity, en verkoop is voor private equity-partijen een logische uitstap, zo stelt de KPN CFO.

   

  Overname

  Mochten één of beide glasvezelexploitanten in de etalage komen te staan dan is KPN geïnteresseerd als koper, laat Figee weten. Dit hangt dan natuurlijk wel af van de overnameprijs en de voorwaarden. In het interview met Financieel Dagblad wordt hierover niets concreets gezegd.

   

  Klantverlies

  KPN heeft op dit moment vooral abonneeverlies in gebieden waar het telecombedrijf alleen vaste diensten via DSL-koperdraad levert en waar andere partijen via glasvezel deze diensten aanbieden. Figee verwacht echter dat een deel van de weglopende abonnees naar KPN terugkeert als het telecombedrijf in deze gebieden zelf een glasvezelnetwerk gaat aanleggen.

  KPNKPN NetwerkNLDelta FiberOpen Dutch FiberODFglasvezelovername

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)