Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘KPN wil Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber kopen’

  Mochten de aandeelhouders van Delta Fiber en Open Dutch Fiber hun glasvezelnetwerken verkopen, dan ziet KPN zichzelf als overnamekandidaat.
  Jarco Kriek
  21 november 2022
  comments 4
  ‘KPN wil Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber kopen’
  Foto Getty Images

  KPN CFO Chris Figee spreekt in een interview met het Financieel Dagblad de verwachting uit dat er op langere termijn consolidatie in de glasvezelmarkt gaat plaatsvinden. Figee zegt de indruk te hebben dat glasvezelexploitanten Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) uiteindelijk in de etalage komen te staan. De bedrijven zijn eigendom van private equity, en verkoop is voor private equity-partijen een logische uitstap, zo stelt de KPN CFO.

   

  Overname

  Mochten één of beide glasvezelexploitanten in de etalage komen te staan dan is KPN geïnteresseerd als koper, laat Figee weten. Dit hangt dan natuurlijk wel af van de overnameprijs en de voorwaarden. In het interview met Financieel Dagblad wordt hierover niets concreets gezegd.

   

  Klantverlies

  KPN heeft op dit moment vooral abonneeverlies in gebieden waar het telecombedrijf alleen vaste diensten via DSL-koperdraad levert en waar andere partijen via glasvezel deze diensten aanbieden. Figee verwacht echter dat een deel van de weglopende abonnees naar KPN terugkeert als het telecombedrijf in deze gebieden zelf een glasvezelnetwerk gaat aanleggen.

  KPNKPN NetwerkNLDelta FiberOpen Dutch FiberODFglasvezelovername

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)