Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘KPN wil Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber kopen’

  Mochten de aandeelhouders van Delta Fiber en Open Dutch Fiber hun glasvezelnetwerken verkopen, dan ziet KPN zichzelf als overnamekandidaat.
  Jarco Kriek
  21 november 2022
  comments 4
  ‘KPN wil Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber kopen’
  Foto Getty Images

  KPN CFO Chris Figee spreekt in een interview met het Financieel Dagblad de verwachting uit dat er op langere termijn consolidatie in de glasvezelmarkt gaat plaatsvinden. Figee zegt de indruk te hebben dat glasvezelexploitanten Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) uiteindelijk in de etalage komen te staan. De bedrijven zijn eigendom van private equity, en verkoop is voor private equity-partijen een logische uitstap, zo stelt de KPN CFO.

   

  Overname

  Mochten één of beide glasvezelexploitanten in de etalage komen te staan dan is KPN geïnteresseerd als koper, laat Figee weten. Dit hangt dan natuurlijk wel af van de overnameprijs en de voorwaarden. In het interview met Financieel Dagblad wordt hierover niets concreets gezegd.

   

  Klantverlies

  KPN heeft op dit moment vooral abonneeverlies in gebieden waar het telecombedrijf alleen vaste diensten via DSL-koperdraad levert en waar andere partijen via glasvezel deze diensten aanbieden. Figee verwacht echter dat een deel van de weglopende abonnees naar KPN terugkeert als het telecombedrijf in deze gebieden zelf een glasvezelnetwerk gaat aanleggen.

  KPNKPN NetwerkNLDelta FiberOpen Dutch FiberODFglasvezelovername

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)