Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘KPN wil Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber kopen’

  Mochten de aandeelhouders van Delta Fiber en Open Dutch Fiber hun glasvezelnetwerken verkopen, dan ziet KPN zichzelf als overnamekandidaat.
  Jarco Kriek
  21 november 2022
  comments 4
  ‘KPN wil Delta Fiber en/of Open Dutch Fiber kopen’
  Foto Getty Images

  KPN CFO Chris Figee spreekt in een interview met het Financieel Dagblad de verwachting uit dat er op langere termijn consolidatie in de glasvezelmarkt gaat plaatsvinden. Figee zegt de indruk te hebben dat glasvezelexploitanten Delta Fiber en Open Dutch Fiber (ODF) uiteindelijk in de etalage komen te staan. De bedrijven zijn eigendom van private equity, en verkoop is voor private equity-partijen een logische uitstap, zo stelt de KPN CFO.

   

  Overname

  Mochten één of beide glasvezelexploitanten in de etalage komen te staan dan is KPN geïnteresseerd als koper, laat Figee weten. Dit hangt dan natuurlijk wel af van de overnameprijs en de voorwaarden. In het interview met Financieel Dagblad wordt hierover niets concreets gezegd.

   

  Klantverlies

  KPN heeft op dit moment vooral abonneeverlies in gebieden waar het telecombedrijf alleen vaste diensten via DSL-koperdraad levert en waar andere partijen via glasvezel deze diensten aanbieden. Figee verwacht echter dat een deel van de weglopende abonnees naar KPN terugkeert als het telecombedrijf in deze gebieden zelf een glasvezelnetwerk gaat aanleggen.

  KPNKPN NetwerkNLDelta FiberOpen Dutch FiberODFglasvezelovername

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview