Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN wil internet voor klanten veiliger, socialer en groener maken

  KPN doet er alles aan om klanten op een zo veilig mogelijke manier van het internet gebruik te laten maken. Dat geldt in het bijzonder voor jongeren.
  Jarco Kriek
  12 februari 2024
  comments 0
  KPN wil internet voor klanten veiliger, socialer en groener maken
  Foto Getty Images

  Onder jongeren is sexting een met de dag groter wordend probleem. Met sexting wordt het doorsturen van intieme foto’s en video’s bedoeld. In het afgelopen jaar heeft 15 procent van de jongeren tussen de 13 en 24 jaar dergelijk beeldmateriaal via internet aan andere personen gestuurd. Terwijl de meeste jongeren geen nadelige gevolgen van sexting ervaren, heeft een op de honderd jongeren wel last van deze vorm van digitaal flirten. Zij ervaren dat hun intieme beelden zonder hun toestemming en medeweten naar andere personen zijn doorgestuurd, of in sommige gevallen zelfs openbaar op internet verschijnen.

   

  Doelgericht jongeren bereiken

  In samenwerking met KPN heeft zangeres MEAU het nummer ‘Stukje van mij’ met bijbehorende videoclip uitgebracht. Het doel is om met dit lied jongeren te wijzen op de gevaren van sexting. De boodschap: denk goed na voordat je intieme beelden doorstuurt. Het ondersteunen van het lied van MEAU valt binnen het programma van het telecombedrijf om het internet voor gebruikers veiliger te maken. Om dit doel te bereiken levert KPN onder de noemer ‘Internet van KPN: veiliger, socialer en groener’ diensten en informatie aan klanten aan.

  KPNinternetglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Erin Brockovich

  Erin Brockovich
  Net5 om 20:00 uur
  Erin Brockovich (Julia Roberts) werkt als assistent op een advocatenkantoor. Ze ontdekt dat een groot bedrijf gif loost in het drinkwater. Erin stelt advocaat Ed Masry (Albert Finney) op de hoogte, maar hij is huiverig om het bedrijf met een beurswaarde van 28 miljard aan te klagen. Daarom besluit Erin zelf een zaak aan te spannen.

  TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)