1. Nieuws

  KPN wil meer energie besparen

  Telecombedrijf KPN treedt toe tot het internationale 'Climate Savers Programme' van het Wereldnatuurfonds en tekent daarmee voor een forse energiebesparing in de komende tien jaar.
  Jan-Hein Visser
  19 april 2011
  comments 0
  KPN wil meer energie besparen
  Telecombedrijf KPN treedt toe tot het internationale 'Climate Savers Programme' van het Wereldnatuurfonds en tekent daarmee voor een forse energiebesparing in de komende tien jaar. Het bedrijf wil zowel in Nederland, België als Duitsland energie-efficiënter gaan werken.

  Bestuurslid Baptiest Coopmans van KPN liet weten dat het concern in Nederland en België al geheel draait op groene stroom, opgewekt uit wind, biomassa en zon. In Duitsland is dat momenteel 50 procent. ,,Afhankelijk van de beschikbaarheid van groene stroom zal het in Duitsland over twee à drie jaar ook 100 procent zijn'', aldus Coopmans. Op korte termijn kan in Duitsland al flink bespaard worden. De energie die nodig is om het klimaat in serverruimtes van de Duitse mobiele netwerkoperator E-Plus, onderdeel van KPN, te beheersen kan door doelgerichte maatregelen aanzienlijk kleiner worden en een besparing van €70.000 opleveren.

  KPN mikt op een energiebesparing van 20 procent in de komende tien jaar in onder meer het vaste en mobiele netwerk inclusief de datacentra, aldus de bestuurder. Dat komt neer op een besparing van 130 gigawattuur per jaar, ofwel het jaarlijkse stroomverbruik van een stad als Delft. KPN is als telecombedrijf bezig met grote plannen om flink te gaan concurreren met de kabelbedrijven en werkt aan een landelijk glasvezelnetwerk om zo snel internet, telefonie en digitale televisie aan te bieden. Het bedrijf zal op dat netwerk de nieuwste en ook meest energiezuinige technieken toepassen.
  KPN

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.