Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: WK voetbal in UHD via decoder en Smart TV App

  Alle KPN-klanten met een Interactieve TV-abonnement kunnen met geschikte apparatuur kijken naar het WK voetbal 2022 in Qatar in een betere beeldkwaliteit.
  Jarco Kriek
  2 november 2022
  comments 3
  KPN: WK voetbal in UHD via decoder en Smart TV App

  KPN gaat vanaf 18 november het tijdelijke kanaal NPO UHD aanbieden op voorkeuzekanaal 690. Dit bevestigt woordvoerder Gerd de Smyter aan Totaal TV. KPN is na SKV en Ziggo de derde provider die de doorgifte van NPO UHD tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar heeft bevestigd. Naar verwachting zullen in ieder geval nog enkele kleinere providers volgen die op dit moment ook het kanaal ESPN UHD doorgeven. NPO UHD en ESPN UHD maken gebruik van dezelfde uitzendtechniek, te weten 1080p50/HDR. Ondanks dat dit niet de 4K-beeldresolutie 2160P is, mogen zenders volgens de standaard van onder meer European Broadcast Union (EBU) deze feitelijke Full HD-beeldresolutie toch Ultra HD (UHD) noemen.

   

  Apparatuur

  Alle KPN Interactieve TV-abonnees die gebruik maken van de 4K-bruikleendecoders VIP5202 en ZXV8001 kunnen – mits zij ook beschikken over een voor UHD geschikte televisie – op voorkeuzekanaal 690 naar het tijdelijke kanaal NPO UHD kijken. Als extra voorwaarde geldt daarnaast dat de internetverbinding over voldoende bandbreedte beschikt.

   

  Smart TV App

  Met de oudere HD-bruikleendecoders kan dus niet naar NPO UHD gekeken worden omdat deze modellen de HDR-techniek niet ondersteunen. Abonnees die beschikken over een geschikte Smart TV-internettelevisie kunnen de bal alsnog scherper door het beeld zien rollen door gebruik te maken van de KPN Smart TV App. Ook via dit platform gaat KPN het tijdelijke kanaal NPO UHD aanbieden.

  KPNInteractieve TVNPONPO 1NPO UHDpublieke omroepvoetbalWK voetbalUltra HDUHDbeeldkwaliteittvtelevisiebruikleendecoderSmart TVinternettelevisieapp

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)