Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: WK voetbal in UHD via decoder en Smart TV App

  Alle KPN-klanten met een Interactieve TV-abonnement kunnen met geschikte apparatuur kijken naar het WK voetbal 2022 in Qatar in een betere beeldkwaliteit.
  Jarco Kriek
  2 november 2022
  comments 3
  KPN: WK voetbal in UHD via decoder en Smart TV App

  KPN gaat vanaf 18 november het tijdelijke kanaal NPO UHD aanbieden op voorkeuzekanaal 690. Dit bevestigt woordvoerder Gerd de Smyter aan Totaal TV. KPN is na SKV en Ziggo de derde provider die de doorgifte van NPO UHD tijdens het WK voetbal 2022 in Qatar heeft bevestigd. Naar verwachting zullen in ieder geval nog enkele kleinere providers volgen die op dit moment ook het kanaal ESPN UHD doorgeven. NPO UHD en ESPN UHD maken gebruik van dezelfde uitzendtechniek, te weten 1080p50/HDR. Ondanks dat dit niet de 4K-beeldresolutie 2160P is, mogen zenders volgens de standaard van onder meer European Broadcast Union (EBU) deze feitelijke Full HD-beeldresolutie toch Ultra HD (UHD) noemen.

   

  Apparatuur

  Alle KPN Interactieve TV-abonnees die gebruik maken van de 4K-bruikleendecoders VIP5202 en ZXV8001 kunnen – mits zij ook beschikken over een voor UHD geschikte televisie – op voorkeuzekanaal 690 naar het tijdelijke kanaal NPO UHD kijken. Als extra voorwaarde geldt daarnaast dat de internetverbinding over voldoende bandbreedte beschikt.

   

  Smart TV App

  Met de oudere HD-bruikleendecoders kan dus niet naar NPO UHD gekeken worden omdat deze modellen de HDR-techniek niet ondersteunen. Abonnees die beschikken over een geschikte Smart TV-internettelevisie kunnen de bal alsnog scherper door het beeld zien rollen door gebruik te maken van de KPN Smart TV App. Ook via dit platform gaat KPN het tijdelijke kanaal NPO UHD aanbieden.

  KPNInteractieve TVNPONPO 1NPO UHDpublieke omroepvoetbalWK voetbalUltra HDUHDbeeldkwaliteittvtelevisiebruikleendecoderSmart TVinternettelevisieapp

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)