Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN zet deur open voor Delta: ruimte voor meer aanbieders op glasvezel

  KPN heeft nog voldoende mogelijkheden om het aanbod van serviceproviders op de glasvezelnetwerken van NetwerkNL en Glaspoort uit te breiden.
  Jarco Kriek
  4 juli 2023
  comments 0
  KPN zet deur open voor Delta: ruimte voor meer aanbieders op glasvezel
  Foto Getty Images

  Zonder namen van mogelijke nieuwe toetreders te noemen, benadrukt KPN-woordvoerder Hans van Zon van KPN het open karakter van het ‘groene’ glasvezelnetwerk. “Er is nog genoeg ruimte voor andere partijen”, zo laat hij aan Totaal TV weten. Van Zon noemt geen namen maar reageert op een eerdere uitnodiging van Delta Fiber CEO Marco Visser aan andere marktpartijen zoals Ziggo om gebruik te maken van ‘zijn’ glasvezelnetwerk. Gebruik van elkaars glasvezelnetwerken moet in de opinie van Visser voorkomen dat in nog meer gebieden twee of meer glasvezelnetwerken worden aangelegd.

   

  Betrouwbaar

  KPN ziet zichzelf als betrouwbare partij voor serviceproviders. “KPN heeft al ruim 20 jaar een open netwerk beleid. We zijn daarin succesvol”, aldus Van Zon. En wellicht nog belangrijker is dat bedrijven die diensten aan consumenten en bedrijven via KPN glasvezel leveren voor langere termijn zekerheid van het telecombedrijf krijgen. “We hebben aan de markt toezeggingen gedaan die door ACM bindend zijn verklaard. Hierdoor hebben andere aanbieders die op ons glasvezelnetwerk diensten aanbieden lange termijn zekerheid over de voorwaarden.”

   

  Diversiteit

  Deze zekerheid – zo blijkt - is voor serviceproviders belangrijk. Van Zon: “Er zitten dan ook tientallen klanten op het netwerk van KPN.” Desondanks nodigt KPN andere bedrijven uit om na te denken diensten te gaan leveren via de netwerken van NetwerkNL en Glaspoort. Bedrijven als T-Mobile, Online.nl, Youfone en Freedom Internet doen dit al. Van de grote aanbieders van tv en internet ontbreken alleen de namen van Delta en Caiway. Beide aanbieders zijn eigendom van Delta Fiber. En dat is juist het bedrijf dat ervoor pleit om meer gebruik van elkaars netwerken te maken voor het leveren van vaste diensten. Het lijkt daarom een kwestie van tijd te zijn voordat Delta en/of Caiway tv en internet via KPN netwerken gaat leveren.

  KPNKPN NetwerkNLGlaspoortDelta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetglasvezelverdubbelen

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview