Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN zet deur open voor Delta: ruimte voor meer aanbieders op glasvezel

  KPN heeft nog voldoende mogelijkheden om het aanbod van serviceproviders op de glasvezelnetwerken van NetwerkNL en Glaspoort uit te breiden.
  Jarco Kriek
  4 juli 2023
  comments 0
  KPN zet deur open voor Delta: ruimte voor meer aanbieders op glasvezel
  Foto Getty Images

  Zonder namen van mogelijke nieuwe toetreders te noemen, benadrukt KPN-woordvoerder Hans van Zon van KPN het open karakter van het ‘groene’ glasvezelnetwerk. “Er is nog genoeg ruimte voor andere partijen”, zo laat hij aan Totaal TV weten. Van Zon noemt geen namen maar reageert op een eerdere uitnodiging van Delta Fiber CEO Marco Visser aan andere marktpartijen zoals Ziggo om gebruik te maken van ‘zijn’ glasvezelnetwerk. Gebruik van elkaars glasvezelnetwerken moet in de opinie van Visser voorkomen dat in nog meer gebieden twee of meer glasvezelnetwerken worden aangelegd.

   

  Betrouwbaar

  KPN ziet zichzelf als betrouwbare partij voor serviceproviders. “KPN heeft al ruim 20 jaar een open netwerk beleid. We zijn daarin succesvol”, aldus Van Zon. En wellicht nog belangrijker is dat bedrijven die diensten aan consumenten en bedrijven via KPN glasvezel leveren voor langere termijn zekerheid van het telecombedrijf krijgen. “We hebben aan de markt toezeggingen gedaan die door ACM bindend zijn verklaard. Hierdoor hebben andere aanbieders die op ons glasvezelnetwerk diensten aanbieden lange termijn zekerheid over de voorwaarden.”

   

  Diversiteit

  Deze zekerheid – zo blijkt - is voor serviceproviders belangrijk. Van Zon: “Er zitten dan ook tientallen klanten op het netwerk van KPN.” Desondanks nodigt KPN andere bedrijven uit om na te denken diensten te gaan leveren via de netwerken van NetwerkNL en Glaspoort. Bedrijven als T-Mobile, Online.nl, Youfone en Freedom Internet doen dit al. Van de grote aanbieders van tv en internet ontbreken alleen de namen van Delta en Caiway. Beide aanbieders zijn eigendom van Delta Fiber. En dat is juist het bedrijf dat ervoor pleit om meer gebruik van elkaars netwerken te maken voor het leveren van vaste diensten. Het lijkt daarom een kwestie van tijd te zijn voordat Delta en/of Caiway tv en internet via KPN netwerken gaat leveren.

  KPNKPN NetwerkNLGlaspoortDelta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetglasvezelverdubbelen

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)