Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN zet eerste 4K-decoder uit: verplichte decoderruil

    KPN verstrekt zijn tv-abonnees een bruikleendecoder. Hiermee kunnen de traditionele lineaire zenders en video on demand-diensten worden bekeken.
    Jarco Kriek
    14 februari 2024
    comments 5
    KPN zet eerste 4K-decoder uit: verplichte decoderruil

    De eerste 4K-decoder van KPN, die het bedrijf inmiddels meer dan vijf jaar geleden begon te leveren, was de ZXV8001 van fabrikant ZTE. Een bruikleendecoder die opvalt vanwege zijn witte uiterlijk en opvallende vormgeving. Maar deze bruikleendecoder gaat verdwijnen uit de huiskamer van KPN-klanten. Het telecombedrijf is namelijk met een omruiltraject begonnen. Klanten die deze decoder gebruiken, hebben een e-mail ontvang waarin hierover melding wordt gemaakt.

     

    Geen TV+

    KPN laat gebruikers van de ZTE ZXV8001 weten dat deze decoder vanaf 26 maart niet meer functioneert. Wie de decoder niet tijdig omruilt, zit dus zonder de tv-diensten die bij het abonnement horen. Omdat de ZTE-bruikleendecoder onderdeel is van het Interactieve TV-platform, wordt als vervangende decoder niet de allernieuwste TV+ decoder geleverd die werkt op het Android TV 11-besturingssysteem. Gebruikers kunnen een omruil naar de Arris VIP5202 bruikleendecoder in gang zetten, die eveneens onderdeel is van het Interactieve TV aanbod. KPN stelt dat de nieuwe decoder van Arris een nieuwer en energiezuiniger model is, wat beter past bij het groene imago dat het telecombedrijf wil nastreven.

     

    Overstappen

    Klanten die de ZTE-bruikleendecoder willen omruilen voor de allernieuwste TV+ decoder moeten hun abonnement omzetten naar een TV+ abonnementsvorm. Dit kan zelfs leiden tot lagere maandelijkse kosten en daarnaast ook nog eens sneller internet. Het is opvallend dat KPN gebruikers van de verouderde 4K-decoder bij een omruil niet informeert over de mogelijkheid het Interactieve TV-abonnement om te zetten naar een TV+ abonnementsvorm .

    KPNtvtelevisieInteractieve TVdecoderbruikleendecoderdecoderruil

    Reacties

  1. TV-TIP Wielrennen: Vuelta Feminina

    Wielrennen: Vuelta Feminina
    NPO 1 om 13:11 uur
    De Ronde van Spanje voor vrouwen is tot nu toe meestal een Nederlands feestje. Annemiek van Vleuten won de afgelopen drie edities van de wielerkoers. Nu haar racefiets ergens in een wilg hangt is haar troon vacant. Alle ogen zijn gericht op Demi Vollering, die vorig jaar tweede werd op een paar seconden van Van Vleuten. De Italiaanse Gaia Realini, vorig jaar derde, zal proberen de Nederlandse zegereeks te beëindigen.

    TV-TIP Ik Ben Onzichtbaar

    Ik Ben Onzichtbaar
    NPO 3 om 19:20 uur
    Het verhaal van Joodse kinderen in de Tweede Wereld­oorlog wordt concreet gemaakt met voorwerpen die ze in Nederland achterlieten. Kinderen in de studio kunnen vragen stellen over de poppenhuizen, kleding of instrumenten. Door middel van stopmotion-filmpjes wordt duidelijk wat er met de vorige eigenaartjes van de spullen gebeurd is. Ik Ben Onzichtbaar leert de jeugd over WO II op een manier die dicht op hun eigen belevingswereld aansluit.

    Interview