Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN zet in op betrouwbare slimme huisomgeving bij klanten

  KPN geeft klanten de mogelijkheid om het leven makkelijker te maken met smart home-toepassingen. Het heeft hiervoor een eigen webwinkel ingericht.
  Jarco Kriek
  4 september 2023
  comments 2
  KPN zet in op betrouwbare slimme huisomgeving bij klanten
  Foto Getty Images

  Het gebruik van slimme producten stijgt. Vooral de slimme thermostaat en slimme lampen zijn populair, blijkt uit onderzoek naar smart home producten dat KPN onlangs heeft uitgevoerd. Via wifi of bluetooth zijn deze apparaten met elkaar en het internet verbonden, waardoor ze ons van gemak kunnen voorzien. Ondanks de groeiende bekendheid met deze producten, ontbreekt bij de consument vaak de kennis om een goede en veilige verbinding te maken met de bestaande apparatuur in huis.

   

  Juiste keuze

  "Slimme apparaten zijn er om ons van gemak te voorzien", zegt Gijs Isbouts, directeur Innovatie Consumentenmarkt bij KPN. "Toch bezorgen ze ook vaak kopzorgen als blijkt dat er problemen zijn om ze aan de praat te krijgen. Maar ook vooraf om de juiste keuze te maken voor een product dat naadloos samenwerkt met je router en netwerk. Daar gaan we klanten nu bij helpen."

   

  Strenge selectie

  De nieuwe smart home winkel van KPN biedt online deurbellen, tuinverlichting, stofzuigers, alarmsystemen, thermostaten en meer. "Slimme producten, die ook nog eens veilig zijn", vult Isbouts aan. Ondanks overheidscampagnes zijn er helaas ook onveilige slimme apparaten op de Nederlandse markt te vinden, waarbij de risico’s op hacks door internetcriminelen en het lekken van persoonlijke informatie groot is. "We maken een strenge selectie van producten die voldoen aan alle veiligheidsregels, daar kunnen onze klanten van op aan".

   

  Slim én duurzaam

  Slimme apparaten helpen klanten ook om inzicht te krijgen in hun energieverbruik en dit te beperken door het instellen van slimme routines waardoor lampen niet onnodig aanblijven of de verwarming omlaag kan. Om KPN-klanten te helpen hun energieverbruik omlaag te brengen zijn er in de smart home winkel ook zonnepanelen te vinden die op het balkon geplaatst kunnen worden of op het dak van de caravan.

   

  Partnership met tink

  Om klanten de beste service en adviezen te geven, werkt KPN samen met smart home expert tink. Voor KPN is een selectie gemaakt van producten die voldoen aan strenge eisen van stabiliteit en veiligheid. Zij helpen KPN-klanten ook verder als ze vragen hebben over hun product en de installatie hiervan. tink CFO Lukas Zyla: "Smart home kan ons leven veiliger, handiger, comfortabeler en klimaatvriendelijker maken. Om dit te bereiken bundelen tink en KPN hun expertise op het gebied van smart home en telecommunicatie."

  KPNSmart Homeslimme apparatuurinternet

  Reacties