Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN zet in op betrouwbare slimme huisomgeving bij klanten

  KPN geeft klanten de mogelijkheid om het leven makkelijker te maken met smart home-toepassingen. Het heeft hiervoor een eigen webwinkel ingericht.
  Jarco Kriek
  4 september 2023
  comments 2
  KPN zet in op betrouwbare slimme huisomgeving bij klanten
  Foto Getty Images

  Het gebruik van slimme producten stijgt. Vooral de slimme thermostaat en slimme lampen zijn populair, blijkt uit onderzoek naar smart home producten dat KPN onlangs heeft uitgevoerd. Via wifi of bluetooth zijn deze apparaten met elkaar en het internet verbonden, waardoor ze ons van gemak kunnen voorzien. Ondanks de groeiende bekendheid met deze producten, ontbreekt bij de consument vaak de kennis om een goede en veilige verbinding te maken met de bestaande apparatuur in huis.

   

  Juiste keuze

  "Slimme apparaten zijn er om ons van gemak te voorzien", zegt Gijs Isbouts, directeur Innovatie Consumentenmarkt bij KPN. "Toch bezorgen ze ook vaak kopzorgen als blijkt dat er problemen zijn om ze aan de praat te krijgen. Maar ook vooraf om de juiste keuze te maken voor een product dat naadloos samenwerkt met je router en netwerk. Daar gaan we klanten nu bij helpen."

   

  Strenge selectie

  De nieuwe smart home winkel van KPN biedt online deurbellen, tuinverlichting, stofzuigers, alarmsystemen, thermostaten en meer. "Slimme producten, die ook nog eens veilig zijn", vult Isbouts aan. Ondanks overheidscampagnes zijn er helaas ook onveilige slimme apparaten op de Nederlandse markt te vinden, waarbij de risico’s op hacks door internetcriminelen en het lekken van persoonlijke informatie groot is. "We maken een strenge selectie van producten die voldoen aan alle veiligheidsregels, daar kunnen onze klanten van op aan".

   

  Slim én duurzaam

  Slimme apparaten helpen klanten ook om inzicht te krijgen in hun energieverbruik en dit te beperken door het instellen van slimme routines waardoor lampen niet onnodig aanblijven of de verwarming omlaag kan. Om KPN-klanten te helpen hun energieverbruik omlaag te brengen zijn er in de smart home winkel ook zonnepanelen te vinden die op het balkon geplaatst kunnen worden of op het dak van de caravan.

   

  Partnership met tink

  Om klanten de beste service en adviezen te geven, werkt KPN samen met smart home expert tink. Voor KPN is een selectie gemaakt van producten die voldoen aan strenge eisen van stabiliteit en veiligheid. Zij helpen KPN-klanten ook verder als ze vragen hebben over hun product en de installatie hiervan. tink CFO Lukas Zyla: "Smart home kan ons leven veiliger, handiger, comfortabeler en klimaatvriendelijker maken. Om dit te bereiken bundelen tink en KPN hun expertise op het gebied van smart home en telecommunicatie."

  KPNSmart Homeslimme apparatuurinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)