Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN zet in op prijsverlaging internet

  KPN lijkt definitief de weg ingeslagen naar een prijsverlaging bij de internetdiensten op zowel het vaste als mobiele netwerk.
  Jarco Kriek
  20 maart 2023
  comments 1
  KPN zet in op prijsverlaging internet

  KPN verlaagde enkele weken geleden al de prijs van internetabonnementen voor klanten die kiezen voor een van de TV+ abonnementsvormen op het glasvezelnetwerk. Hierdoor betalen ze per jaar tientallen euro's minder voor dezelfde internetdienst. In enkele gevallen wordt het abonnement niet alleen goedkoper maar ook nog eens voorzien van sneller internet. Een kanttekening: het eventueel extra af te sluiten tv-abonnement bij deze TV+ abonnementsvormen is duurder, waardoor het prijsvoordeel vooral speelt als er gekozen wordt voor 'internet only'.

   

  Simyo

  Nieuw is dat KPN ook de prijs van mobiel internet naar beneden aanpast. Dit doet het telecombedrijf via dochterbedrijf Simyo. De databundels tot en met 10GB per maand die Simyo levert gaan afhankelijk van de gekozen bundel met een of twee euro per maand omlaag. Daarnaast introduceert de mobiele budgetaanbieder twee nieuwe databundels van respectievelijk 12GB (vijf euro per maand) en 15GB (acht euro per maand). Een bundel met onbeperkte data wordt niet door Simyo aangeboden. Moederbedrijf KPN biedt wel een dergelijk mobiel abonnement met onbeperkt datagebruik.

   

  Prijsverhoging

  KPN is overigens de enige grote landelijke provider die de prijsaanpassing voor 2023 op basis van inflatiecorrectie nog niet heeft aangekondigd. Ziggo heeft onlangs een prijsverhoging van gemiddeld 8,5 procent voor 1 juli aangekondigd. T-Mobile verhoogde in januari al de prijs van abonnementen met 8,6 procent. Ook Delta en Caiway verhoogden de maandprijzen van vaste diensten in de afgelopen maanden. Deze prijsstijgingen vielen procentueel lager uit dan bij Ziggo en T-Mobile. KPN verhoogde in oktober 2022 de prijs van mobiele abonnementen met maximaal twee euro per maand. Ondanks dat de inflatiecorrectie op dat moment een forse prijsverhoging zouden rechtvaardigen, liet KPN weten dat in het belang van de klanten werd gekozen voor een plafond van maximaal twee euro prijsverhoging per abonnement. Het is onbekend of KPN een dergelijk plafond van prijsstijging ook gaat hanteren bij de aankomende prijsaanpassing van 1 juli. Naar verwachting zal KPN over enkele weken – mogelijk de eerste week van mei – de prijsaanpassing bekendmaken.

  KPNSimyointernetprijsaanpassingprijsverlagingmobiel4G5G

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)