Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN legt prioriteit bij verbetering TV+: nu al nieuwe firmware

  KPN heeft de nieuwe TV+ decoder onlangs gepresenteerd, en nu al is de eerste officiële vernieuwde firmware aangekondigd.
  Jarco Kriek
  31 januari 2023
  comments 0
  KPN legt prioriteit bij verbetering TV+: nu al nieuwe firmware
  Foto Getty Images

  KPN is druk bezig met het verbeteren van de functionaliteit van de nieuwe TV+ bruikleendecoder. Het telecombedrijf bracht de nieuwe decoder onlangs op de markt en maakte hem direct de standaard voor nieuwe klanten of bestaande klanten die hun abonnement willen vernieuwen. Zoals wel vaker bij nieuwe tv-decoders is er nog een aantal bugs aanwezig. Deze worden met nieuwe firmware opgelost. KPN heeft de verdere ontwikkeling van de TV+ decoder hoge prioriteit gegeven.

   

  Snel

  Dit blijkt onder meer uit het nu al beschikbaar stellen van nieuwe firmware voor deze decoder met besturingssysteem Android TV/Google TV. Deze firmware is vanaf dinsdag 31 januari beschikbaar en wordt automatisch in de decoder geplaatst. KPN voorziet dat het gefaseerd uitrollen van de firmware 24 uur duurt. Onderstaand vindt u de belangrijkste verbeteringen van de firmware die onder de versienummers 0.14.0 (Android OS) gekoppeld aan 1.87.2 (KPN) herkenbaar is.

   

  • Oplossing voor het niet zichtbaar zijn van live beeld in de Viaplay app
  • Verbetering in de zapsnelheid
  • Verbeteringen rondom lipsync
  • Verbeteringen op het gebied van glitches in geluid
  • Mogelijkheid om een serie opname in te plannen bij live tv: als je een live programma wilt opnemen, open dan de Infobalk (met OK of pijltoets naar beneden). Navigeer met de pijltoetsen naar het opname icoon (de cirkel) en druk op OK. Als het een serie is krijg je nu een pop-up met de vraag of je een enkele aflevering of de hele serie wilt opnemen
  • Het kon voorkomen dat de HBO tegelrij op het hoofdscherm zwarte tegels met een laadicoon liet zien in plaats van afbeeldingen. Dit is opgelost.
  • Bij sommige programmategels werd onterecht het kindersloticoon getoond als je dit aan had staan. Dit is verholpen.
  • Verbeteringen bij het starten van Terugkijken/Begin Gemist
  • Bij het navigeren kon het voorkomen dat je de cursor/selectiekader ineens kwijt was. Je moest dan eerst met pijltoets omhoog of naar beneden deze terug in het zicht brengen. Dit fenomeen noemen we focus loss, en daarvoor zitten er oplossingen in deze firmware
  KPNKPN TV+firmwarefirmware-updatebruikleendecoderdecoderAndroid TVGoogle TVmediaspelerstreamingstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)