Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN legt prioriteit bij verbetering TV+: nu al nieuwe firmware

  KPN heeft de nieuwe TV+ decoder onlangs gepresenteerd, en nu al is de eerste officiële vernieuwde firmware aangekondigd.
  Jarco Kriek
  31 januari 2023
  comments 0
  KPN legt prioriteit bij verbetering TV+: nu al nieuwe firmware
  Foto Getty Images

  KPN is druk bezig met het verbeteren van de functionaliteit van de nieuwe TV+ bruikleendecoder. Het telecombedrijf bracht de nieuwe decoder onlangs op de markt en maakte hem direct de standaard voor nieuwe klanten of bestaande klanten die hun abonnement willen vernieuwen. Zoals wel vaker bij nieuwe tv-decoders is er nog een aantal bugs aanwezig. Deze worden met nieuwe firmware opgelost. KPN heeft de verdere ontwikkeling van de TV+ decoder hoge prioriteit gegeven.

   

  Snel

  Dit blijkt onder meer uit het nu al beschikbaar stellen van nieuwe firmware voor deze decoder met besturingssysteem Android TV/Google TV. Deze firmware is vanaf dinsdag 31 januari beschikbaar en wordt automatisch in de decoder geplaatst. KPN voorziet dat het gefaseerd uitrollen van de firmware 24 uur duurt. Onderstaand vindt u de belangrijkste verbeteringen van de firmware die onder de versienummers 0.14.0 (Android OS) gekoppeld aan 1.87.2 (KPN) herkenbaar is.

   

  • Oplossing voor het niet zichtbaar zijn van live beeld in de Viaplay app
  • Verbetering in de zapsnelheid
  • Verbeteringen rondom lipsync
  • Verbeteringen op het gebied van glitches in geluid
  • Mogelijkheid om een serie opname in te plannen bij live tv: als je een live programma wilt opnemen, open dan de Infobalk (met OK of pijltoets naar beneden). Navigeer met de pijltoetsen naar het opname icoon (de cirkel) en druk op OK. Als het een serie is krijg je nu een pop-up met de vraag of je een enkele aflevering of de hele serie wilt opnemen
  • Het kon voorkomen dat de HBO tegelrij op het hoofdscherm zwarte tegels met een laadicoon liet zien in plaats van afbeeldingen. Dit is opgelost.
  • Bij sommige programmategels werd onterecht het kindersloticoon getoond als je dit aan had staan. Dit is verholpen.
  • Verbeteringen bij het starten van Terugkijken/Begin Gemist
  • Bij het navigeren kon het voorkomen dat je de cursor/selectiekader ineens kwijt was. Je moest dan eerst met pijltoets omhoog of naar beneden deze terug in het zicht brengen. Dit fenomeen noemen we focus loss, en daarvoor zitten er oplossingen in deze firmware
  KPNKPN TV+firmwarefirmware-updatebruikleendecoderdecoderAndroid TVGoogle TVmediaspelerstreamingstreamingdienst

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)