Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN zet Ziggo ook met televisie verder onder druk: minimale vertraging signaal

  KPN is druk bezig om zijn tv-aanbod te verbeteren. Dit geldt niet alleen voor gebruikers van de TV+ decoder, maar ook voor klanten met oudere decoders.
  Jarco Kriek
  17 april 2023
  comments 1
  KPN zet Ziggo ook met televisie verder onder druk: minimale vertraging signaal
  Foto Getty Images

  Bij zowel de TV+ als Interactieve TV-decoder zijn de tien belangrijkste zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network met een bandbreedte van rond 14,5 Mb/s beschikbaar. Dit betekent dat het aanvoersignaal 1 op 1 – dus onbewerkt – aan klanten wordt aangeboden. Het enige verschil is dat bij TV+ de zenders in de beste beeldkwaliteit direct op de eerste tien posities in de zenderlijst staan en bij de Interactieve TV-decoder vanaf 661.

   

  Bandbreedte

  Vergeleken met de grootste concurrent Ziggo levert KPN de tien belangrijkste zenders van Nederland met een hogere bandbreedte. Bij Ziggo ligt de bandbreedte van het signaal bij deze zenders tussen de 11 en 12,3 Mb/s. Meer bandbreedte betekent in vrijwel alle gevallen een betere beeldkwaliteit (wanneer dezelfde compressietechniek wordt gebruikt).

   

  Vertraging

  KPN voert de druk op concurrenten als Ziggo, T-Mobile, Delta Fiber (Delta en Caiway) en Canal Digitaal bij het tv-product nog verder op. KPN gaat het tv-signaal vanaf deze week namelijk met minder vertraging aanbieden. Dit is mogelijk omdat het aanvoersignaal onbewerkt wordt doorgegeven. Bewerking van het aanvoersignaal door een provider zorgt voor extra vertraging. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat KPN-klanten die traditioneel lineair naar tv-zenders kijken een doelpunt bij een voetbalwedstrijd eerder zien dan buren die via een andere provider naar tv kijken.

  KPNTV+Interactieve TVtvtelevisieaanvoersignaalbandbreedtebeeldkwaliteitbeeldvertragingconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview