Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN zet Ziggo ook met televisie verder onder druk: minimale vertraging signaal

  KPN is druk bezig om zijn tv-aanbod te verbeteren. Dit geldt niet alleen voor gebruikers van de TV+ decoder, maar ook voor klanten met oudere decoders.
  Jarco Kriek
  17 april 2023
  comments 1
  KPN zet Ziggo ook met televisie verder onder druk: minimale vertraging signaal
  Foto Getty Images

  Bij zowel de TV+ als Interactieve TV-decoder zijn de tien belangrijkste zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network met een bandbreedte van rond 14,5 Mb/s beschikbaar. Dit betekent dat het aanvoersignaal 1 op 1 – dus onbewerkt – aan klanten wordt aangeboden. Het enige verschil is dat bij TV+ de zenders in de beste beeldkwaliteit direct op de eerste tien posities in de zenderlijst staan en bij de Interactieve TV-decoder vanaf 661.

   

  Bandbreedte

  Vergeleken met de grootste concurrent Ziggo levert KPN de tien belangrijkste zenders van Nederland met een hogere bandbreedte. Bij Ziggo ligt de bandbreedte van het signaal bij deze zenders tussen de 11 en 12,3 Mb/s. Meer bandbreedte betekent in vrijwel alle gevallen een betere beeldkwaliteit (wanneer dezelfde compressietechniek wordt gebruikt).

   

  Vertraging

  KPN voert de druk op concurrenten als Ziggo, T-Mobile, Delta Fiber (Delta en Caiway) en Canal Digitaal bij het tv-product nog verder op. KPN gaat het tv-signaal vanaf deze week namelijk met minder vertraging aanbieden. Dit is mogelijk omdat het aanvoersignaal onbewerkt wordt doorgegeven. Bewerking van het aanvoersignaal door een provider zorgt voor extra vertraging. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat KPN-klanten die traditioneel lineair naar tv-zenders kijken een doelpunt bij een voetbalwedstrijd eerder zien dan buren die via een andere provider naar tv kijken.

  KPNTV+Interactieve TVtvtelevisieaanvoersignaalbandbreedtebeeldkwaliteitbeeldvertragingconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)