Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN ziet delende klanten toenemen

  KPN ziet een toename van het aantal klanten dat een mobiele databundel met anderen deelt. KPN was de eerste provider die klanten de databundel liet delen.
  Jarco Kriek
  6 oktober 2023
  comments 0
  KPN ziet delende klanten toenemen

  Maandelijks delen KPN-gebruikers vele terabytes met kinderen of huisgenoten. Zo’n negen jaar geleden introduceerde KPN als eerste telecomoperator in de markt MB’s delen. Dit meldt het telecombedrijf in een persbericht. Daarmee is het mogelijk voor iedereen met een mobiel abonnement op hetzelfde adres data met elkaar te delen. Sindsdien groeit het MB’s delen gestaag verder tot een steeds populairdere bezigheid onder KPN-klanten, van complete gezinnen tot de bewoners van een studentenhuis.

   

  FMC

  Een groot deel van de KPN klanten met meerdere abonnementen op één adres maakt inmiddels gebruik van deze functionaliteit. Vooral onder gezinnen is het populair. "Pap, mijn 4G is op, wil je nieuwe geven" en "Hee Mam, zet nog even wat 5G op mijn telefoon" is onder gezinnen met KPN als provider een veelgehoorde uitspraak. Met name voor gezinnen met jonge kinderen is het ideaal, zo kan iedereen zorgeloos online zijn en houden ouders regie over de hoeveelheid data. Maar ook bewoners van studentenhuizen maken er gebruik van.

   

  Toename

  De afgelopen jaren zag KPN het aantal MB-delers flink toenemen. De introductie van automatisch delen en de komst van Unlimited bundels waarbij je maandelijks 50GB kunt delen heeft de populariteit verder versterkt. Niet alleen het aantal gebruikers stijgt, ook het aantal gedeelde MB’s per keer, in lijn met de jaarlijkse groei van het dataverkeer. Het delen van 2000 MB of 5000 MB per keer is het populairst onder klanten, maar ook grotere en kleinere hoeveelheden vinden aftrek, eenmalig of juist maandelijks.

   

  Vakantie

  Seizoenseffecten zijn goed terug te zien bij het delen van data, zo ziet KPN een duidelijk piek in de zomermaanden juli en augustus terwijl in de maand december juist het minst vaak data met gezinsleden of huisgenoten wordt gedeeld. Dat is goed te verklaren, de MB’s die in de zomerperiode worden gedeeld kunnen ook tijdens vakantie in het buitenland (Roam-like-Home) worden gebruikt. En in de wintermaanden verblijven we uiteraard meer binnen en voltstaat vaker wifi.

  KPNmobieldatatelefoontelefonieinternetdatabundelFMCabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview