Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN-klanten opgelet: criminelen willen uw wachtwoord en geld stelen

  Internetcriminelen gebruiken bij zogenaamde phishingaanvallen regelmatig de naam van grote bedrijven om meer slachtoffers te maken. Dit keer wordt KPN gebruikt.
  Jarco Kriek
  13 november 2021
  comments 4
  KPN-klanten opgelet: criminelen willen uw wachtwoord en geld stelen

  In Nederland is op dit moment op grote schaal een phishingmail in omloop die uit naam van KPN verstuurd lijkt te zijn. Hierin wordt melding gemaakt van een openstaande factuur. KPN waarschuwt eigen klanten dat deze mail niet van het telecombedrijf afkomstig is. Bij ontvangst van een mail uit naam van KPN is het verstandig om goed te checken of de mail wel echt van KPN afkomstig is. Bij blijvende twijfel kan het beste telefonisch of via internet contact met de klantenservice van het telecombedrijf opgenomen worden. Opvallend is overigens wel dat als afzender van de phishingmail het e-mailadres noreply@kpn.nl gebruikt. Dit om vertrouwen te wekken dat de mail daadwerkelijk van KPN afkomstig is. KPN stuurt echter facturen en eventuele herinneringen via het mailadres noreply@kpn.com.

   

  Direct betalen

  In de phishingmail wordt gerept over een herinnering van een openstaande factuur die direct via een link in de mail betaald kan worden. Het gaat hierbij om een klein bedrag van €13,62. In de mail maken de internetoplichters gebruik van een klantnummer, een telefoonnummer en internetsite die daadwerkelijk zelf door KPN wordt gebruikt. Het phishingdeel zit in de mogelijkheid om het fictieve openstaande bedrag direct met een link in de mail te betalen. Als dit wordt gedaan, dan valt men in de fuik van de criminelen. Via een goed nagemaakte iDeal pagina krijgen de criminelen alle gegevens in handen om de bankrekening te plunderen.

   

  Iedere Nederlander

  Er is geen sprake van een datalek bij KPN. De phishingmail wordt namelijk willekeurig naar Nederlanders gestuurd, ook als ze vaste of mobiele diensten bij een ander bedrijf zoals Ziggo of T-Mobile kopen. Het is niet de eerste keer dat internetcriminelen op een dergelijke manier slachtoffers proberen te maken. Enkele maanden geleden werd een soortgelijke mail uit naam van T-Mobile naar miljoenen Nederlanders gestuurd.

  KPNfraudeinternetcriminelenphishing

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)