Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN-klanten opgelet: criminelen willen uw wachtwoord en geld stelen

  Internetcriminelen gebruiken bij zogenaamde phishingaanvallen regelmatig de naam van grote bedrijven om meer slachtoffers te maken. Dit keer wordt KPN gebruikt.
  Jarco Kriek
  13 november 2021
  comments 4
  KPN-klanten opgelet: criminelen willen uw wachtwoord en geld stelen

  In Nederland is op dit moment op grote schaal een phishingmail in omloop die uit naam van KPN verstuurd lijkt te zijn. Hierin wordt melding gemaakt van een openstaande factuur. KPN waarschuwt eigen klanten dat deze mail niet van het telecombedrijf afkomstig is. Bij ontvangst van een mail uit naam van KPN is het verstandig om goed te checken of de mail wel echt van KPN afkomstig is. Bij blijvende twijfel kan het beste telefonisch of via internet contact met de klantenservice van het telecombedrijf opgenomen worden. Opvallend is overigens wel dat als afzender van de phishingmail het e-mailadres noreply@kpn.nl gebruikt. Dit om vertrouwen te wekken dat de mail daadwerkelijk van KPN afkomstig is. KPN stuurt echter facturen en eventuele herinneringen via het mailadres noreply@kpn.com.

   

  Direct betalen

  In de phishingmail wordt gerept over een herinnering van een openstaande factuur die direct via een link in de mail betaald kan worden. Het gaat hierbij om een klein bedrag van €13,62. In de mail maken de internetoplichters gebruik van een klantnummer, een telefoonnummer en internetsite die daadwerkelijk zelf door KPN wordt gebruikt. Het phishingdeel zit in de mogelijkheid om het fictieve openstaande bedrag direct met een link in de mail te betalen. Als dit wordt gedaan, dan valt men in de fuik van de criminelen. Via een goed nagemaakte iDeal pagina krijgen de criminelen alle gegevens in handen om de bankrekening te plunderen.

   

  Iedere Nederlander

  Er is geen sprake van een datalek bij KPN. De phishingmail wordt namelijk willekeurig naar Nederlanders gestuurd, ook als ze vaste of mobiele diensten bij een ander bedrijf zoals Ziggo of T-Mobile kopen. Het is niet de eerste keer dat internetcriminelen op een dergelijke manier slachtoffers proberen te maken. Enkele maanden geleden werd een soortgelijke mail uit naam van T-Mobile naar miljoenen Nederlanders gestuurd.

  KPNfraudeinternetcriminelenphishing

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Wild op de Veluwe

  Wild op de Veluwe
  NPO 1 om 21:26 uur
  We volgen gedurende de vier jaargetijden de verhalen van drie hoofdrolspelers: de vos, het edelhert en het wilde zwijn.

  TV-TIP Sherlock

  Sherlock
  BBC First om 22:05 uur
  Moriarty is niet meer, maar Sherlock Holmes is er nog niet gerust op. Hij voelt aan zijn water dat zijn aartsvijand nog een verrassing voor hem in petto heeft.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)