Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN-klanten opgelet: Internetcriminelen jagen op u

  Aanvallen van internetcriminelen zijn schering en inslag. Op dit moment wordt geprobeerd KPN-klanten in een digitale val te lokken.
  Jarco Kriek
  22 mei 2023
  comments 0
  KPN-klanten opgelet: Internetcriminelen jagen op u
  Foto Getty Images

  Een groeiend aantal KPN-klanten ontvangt op dit moment – en in de afgelopen dagen – een e-mailbericht waarin staat dat de inbox van hun e-mailaccount ‘vol is’. Er moet op een link gedrukt worden om de overschreden toegestane grootte op te heffen. De mail is helemaal niet afkomstig van KPN. Hij wordt namelijk ook gestuurd naar Nederlanders die helemaal geen klant zijn bij KPN, maar bijvoorbeeld bij Ziggo, T-Mobile of Delta.

   

  Varianten

  Er zijn volgens Fraudehelpdesk momenteel nog meer varianten van phishingmail in omloop. Zo proberen de internetcriminelen mensen op een link te laten drukken omdat ‘het e-mailaccount geverifieerd’ zou moeten worden. Ook hierbij wordt in veel gevallen de naam KPN specifiek genoemd.

   

  Gevaren

  Bij de minste vorm van twijfel is het beter om niet direct op een link te drukken. In plaats hiervan kan men het beste contact opnemen met de klantenservice van de provider. Het klikken op een link in een phishingmail kan ervoor zorgen dat de computer besmet raakt en bijvoorbeeld bij andere internetaanvallen door criminelen wordt ingezet zonder medeweten van de eigenaar. Ook kunnen persoonlijke gegevens gestolen worden. Steeds vaker wordt een computer met ransomware op slot gezet, waarna bestanden niet meer toegankelijk zijn. Alleen na het betalen van losgeld geven de internetcriminelen de sleutel tot hernieuwde toegang tot deze bestanden.

  KPNinternetcrimineleninternetphishingfraude

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview