Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN-klanten opgelet: Internetcriminelen jagen op u

  Aanvallen van internetcriminelen zijn schering en inslag. Op dit moment wordt geprobeerd KPN-klanten in een digitale val te lokken.
  Jarco Kriek
  22 mei 2023
  comments 0
  KPN-klanten opgelet: Internetcriminelen jagen op u
  Foto Getty Images

  Een groeiend aantal KPN-klanten ontvangt op dit moment – en in de afgelopen dagen – een e-mailbericht waarin staat dat de inbox van hun e-mailaccount ‘vol is’. Er moet op een link gedrukt worden om de overschreden toegestane grootte op te heffen. De mail is helemaal niet afkomstig van KPN. Hij wordt namelijk ook gestuurd naar Nederlanders die helemaal geen klant zijn bij KPN, maar bijvoorbeeld bij Ziggo, T-Mobile of Delta.

   

  Varianten

  Er zijn volgens Fraudehelpdesk momenteel nog meer varianten van phishingmail in omloop. Zo proberen de internetcriminelen mensen op een link te laten drukken omdat ‘het e-mailaccount geverifieerd’ zou moeten worden. Ook hierbij wordt in veel gevallen de naam KPN specifiek genoemd.

   

  Gevaren

  Bij de minste vorm van twijfel is het beter om niet direct op een link te drukken. In plaats hiervan kan men het beste contact opnemen met de klantenservice van de provider. Het klikken op een link in een phishingmail kan ervoor zorgen dat de computer besmet raakt en bijvoorbeeld bij andere internetaanvallen door criminelen wordt ingezet zonder medeweten van de eigenaar. Ook kunnen persoonlijke gegevens gestolen worden. Steeds vaker wordt een computer met ransomware op slot gezet, waarna bestanden niet meer toegankelijk zijn. Alleen na het betalen van losgeld geven de internetcriminelen de sleutel tot hernieuwde toegang tot deze bestanden.

  KPNinternetcrimineleninternetphishingfraude

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

  Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
  BBC First om 20:00 uur
  In deze spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries, die zich afspeelt in de jaren zestig, arriveert Peregrine in Melbourne om de erfenis van haar vermiste tante te ontvangen. Wanneer de jonge vrouw ontdekt hoe avontuurlijk Phryne was, wil zij in haar tantes voetsporen treden. Er zit maar één ding op: ook een moord oplossen.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)