Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN-klanten opgelet: kijk uit bij telefonische verkoop

  KPN-klanten worden de afgelopen weken meer dan normaal het geval is telefonisch benaderd. Zogenaamd om hun lopende abonnement bij KPN te verlengen.
  Jarco Kriek
  12 april 2023
  comments 0
  KPN-klanten opgelet: kijk uit bij telefonische verkoop
  Foto Getty Images

  Uit reacties van KPN op het klant-helpt-klant forum blijkt dat het telecombedrijf niets weet van bepaalde bedrijven die namens KPN abonnementen zouden verkopen of verlengen. Het gaat onder meer om een bedrijf dat KPN-klanten telefonisch benadert via het telefoonnummer 020-2626863. Niet alleen op het KPN community forum maar ook op andere plekken op het internet wordt geklaagd over het bellen door dit nummer met betrekking tot KPN-abonnementen. Opvallend is dat klachten over dit nummer sinds enkele weken worden gemeld.

   

  Ophangen

  Het advies is om als u wordt benaderd via dit nummer direct op te hangen en het nummer direct te blokkeren. In ieder geval wordt afgeraden om persoonlijke gegevens of inhoudelijke informatie aan de beller te geven. Mogelijk wordt gebruik gemaakt van informatie afkomstig van eerdere hackpogingen van andere bedrijven – dus zeker niet KPN – waarbij op deze manier door internetcriminelen wordt geprobeerd om een uitgebreider informatieprofiel over Nederlanders te krijgen. Denk hierbij aan bankgegevens, NAW-gegevens en e-mailadressen.

   

  Externe bedrijven

  Niet alle bedrijven die namens telecomproviders telefonisch klanten benaderen zijn malafide. KPN heeft een lijst gepubliceerd met bedrijven en telefoonnummers die namens hen klanten over uiteenlopende onderwerpen benaderen.

  KPNabonnementhackinternetcriminelenAl-Zawra TVDigitale televisieinternet via satellietmobiele tv

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview