Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN-klanten willen aanvulling zenderaanbod

  Net als Ziggo, Odido en Delta biedt KPN klanten een lineair zenderpakket dat met een aanvullend abonnement tot meer dan honderd kanalen kan oplopen.
  Jarco Kriek
  25 januari 2024
  comments 8
  KPN-klanten willen aanvulling zenderaanbod
  Foto Getty Images

  Desondanks vindt een deel van de klanten dat bepaalde voor hen cruciale zenders ontbreken. KPN wijzigde in voorgaande jaren alleen in juli het zenderaanbod. Het telecombedrijf lijkt in het afgelopen jaar van deze strategie te zijn afgestapt. Klanten denken op het KPN-forum openlijk na over zenders die in de toekomst kunnen worden toegevoegd aan het lineaire zenderaanbod.

   

  Buitenlandse zenders

  Veel genoemd zijn de zenders TV5 en TVE. TV5 is een Franstalige omroep die voor alle kijkers interessant is omdat bij een groot deel van de programma’s Nederlandse ondertiteling aanwezig is. KPN heeft in het verleden TV5 al eens doorgegeven. Wegens te lage kijkcijfers – KPN kan het exacte aantal kijkers en kijkminuten van iedere zender in het aanbod anoniem monitoren – is TV5 echter uit het aanbod verwijderd. TV5 is voor providers een dure zender om door te geven. De afdracht van distributievergoeding is hoog voor providers en het aantal kijkers en kijkminuten naar verhouding relatief laag. Dit zorgt ervoor dat meer providers kritisch naar het aanbieden van TV5 kijken. TVE is een Spaanstalige omroep van de Spaanse publieke omroep. Een andere naam die wordt genoemd is de klassieke muziekzender Mezzo. 

   

  Radio

  Ook de vraag naar meer radiozenders is onder KPN-klanten aanwezig. Zo wordt het toevoegen van Joe veel genoemd. Maar ook het toevoegen van meer Duitse radiozenders wordt als optie genoemd om het zenderaanbod te verrijken. Of KPN het zenderaanbod gaat aanpassen, is niet met zekerheid te zeggen. Het telecombedrijf heeft zelf niet openbaar via dit forum om suggesties voor zendertoevoegingen gevraagd. KPN en andere providers vinden de suggesties die klanten doen wel belangrijk. Zo vinden regelmatig klanttevredenheidonderzoeken plaats.

  KPNtvtelevisieTV+Interactieve TVzenderaanbodzenderwijziging

  Reacties