Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Krijgt Nederland er binnenkort een nieuwe grote sportzender bij?

  ESPN, Ziggo Sport en sinds anderhalf jaar ook Viaplay. In Nederland kunnen we kijken naar drie grote sportplatforms. Dat lijkt voldoende, maar schijn kan bedriegen.
  Jarco Kriek
  10 juli 2023
  comments 4
  Krijgt Nederland er binnenkort een nieuwe grote sportzender bij?
  Foto Getty Images

  DAZN is een grote internationale speler op de markt van abonneetelevisie die zich op sport richt. Het bedrijf werd in 2016 door de Britse ondernemer Len Blavatnik opgericht. Zijn doel bij het begin van het mediabedrijf was vooruitstrevend: DAZN moest de Netflix van de sport worden. En Blavatnik is op de goede weg. In steeds meer landen – ook in Europa – is een DAZN-abonnement verkrijgbaar.

   

  België

  DAZN spreidt de vleugels steeds verder over Europa uit en komt hierdoor ook steeds dichterbij Nederland. In België wordt de naam van het sportplatform Eleven Sports over een week naar DAZN omgezet. In Nederland is Eleven Sport voor een deel van de satellietkijkers geen onbekende. Kanalen van Eleven Sports zijn opgenomen in het aanbod van TV Vlaanderen – het kleinere zusje van Canal Digitaal binnen Canal+ Luxembourg. Duizenden Nederlandse satellietkijkers hebben toegang tot het zenderaanbod van TV Vlaanderen. DAZN nam Eleven Sports ongeveer een jaar geleden over. De naamswijziging vindt op 17 juli plaats.

   

  Nederland

  Het is onbekend of DAZN plannen heeft om ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Kansen hiervoor zijn er wel. Het gaat niet goed met Viaplay Group. De lagere beurswaarde van het bedrijf maakt een overname voor geïnteresseerde bedrijven makkelijker. Voor DAZN kan een overname van Viaplay interessant zijn vanwege de uitzendrechten van onder meer voetbal (Premier League en Bundesliga) en PDC darts. Daarnaast komt in de komende maanden het uitzendrecht van Formule 1 voor de jaren na 2024 op de markt. Ook komt het uitzendrecht van Eredivisievoetbal na medio 2025 binnenkort weer op de markt. Mocht DAZN dus plannen voor uitbreiding naar Nederland hebben, dan zijn hiervoor in de directe toekomst meerdere kansen.

  DAZNViaplayViaplay SportESPNZiggo SportZiggo Sport Totaalsportuitzendrechtenbetaalzender

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview