Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Krijgt Nederland er binnenkort een nieuwe grote sportzender bij?

  ESPN, Ziggo Sport en sinds anderhalf jaar ook Viaplay. In Nederland kunnen we kijken naar drie grote sportplatforms. Dat lijkt voldoende, maar schijn kan bedriegen.
  Jarco Kriek
  10 juli 2023
  comments 4
  Krijgt Nederland er binnenkort een nieuwe grote sportzender bij?
  Foto Getty Images

  DAZN is een grote internationale speler op de markt van abonneetelevisie die zich op sport richt. Het bedrijf werd in 2016 door de Britse ondernemer Len Blavatnik opgericht. Zijn doel bij het begin van het mediabedrijf was vooruitstrevend: DAZN moest de Netflix van de sport worden. En Blavatnik is op de goede weg. In steeds meer landen – ook in Europa – is een DAZN-abonnement verkrijgbaar.

   

  België

  DAZN spreidt de vleugels steeds verder over Europa uit en komt hierdoor ook steeds dichterbij Nederland. In België wordt de naam van het sportplatform Eleven Sports over een week naar DAZN omgezet. In Nederland is Eleven Sport voor een deel van de satellietkijkers geen onbekende. Kanalen van Eleven Sports zijn opgenomen in het aanbod van TV Vlaanderen – het kleinere zusje van Canal Digitaal binnen Canal+ Luxembourg. Duizenden Nederlandse satellietkijkers hebben toegang tot het zenderaanbod van TV Vlaanderen. DAZN nam Eleven Sports ongeveer een jaar geleden over. De naamswijziging vindt op 17 juli plaats.

   

  Nederland

  Het is onbekend of DAZN plannen heeft om ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. Kansen hiervoor zijn er wel. Het gaat niet goed met Viaplay Group. De lagere beurswaarde van het bedrijf maakt een overname voor geïnteresseerde bedrijven makkelijker. Voor DAZN kan een overname van Viaplay interessant zijn vanwege de uitzendrechten van onder meer voetbal (Premier League en Bundesliga) en PDC darts. Daarnaast komt in de komende maanden het uitzendrecht van Formule 1 voor de jaren na 2024 op de markt. Ook komt het uitzendrecht van Eredivisievoetbal na medio 2025 binnenkort weer op de markt. Mocht DAZN dus plannen voor uitbreiding naar Nederland hebben, dan zijn hiervoor in de directe toekomst meerdere kansen.

  DAZNViaplayViaplay SportESPNZiggo SportZiggo Sport Totaalsportuitzendrechtenbetaalzender

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)