Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Langzamer internet duurder, sneller juist goedkoper

  Internetaanbieders proberen klanten duurdere gigabitabonnementen te verkopen. Niet alleen grote spelers als Ziggo, KPN en Odido, maar ook de budgetaanbieders.
  Jarco Kriek
  21 februari 2024
  comments 3
  Langzamer internet duurder, sneller juist goedkoper
  Foto Getty Images

  Het prijsverschil tussen budgetinternetaanbieders - zoals Budget Thuis, Youfone, Online.nl en Caiway - en met de vier grote landelijke aanbieders Ziggo, KPN, Odido en KPN wordt kleiner. Ook bij de kleinere internetaanbieders is nu de trend te zien dat klanten naar het uitgebreidste en duurste abonnement worden gedreven. Dit gebeurt door prijsverhogingen bij de goedkoopste abonnementen met de laagste snelheid. Gelijktijdig worden de duurste abonnementen met de hoogste snelheid juist goedkoper.

   

  Omzet belangrijk

  Deze ontwikkeling wordt duidelijk na onderzoek van marktonderzoeker Telecompaper. Voor internetaanbieders is hogere omzet belangrijk geworden nu er voor hen bijna geen verschil meer is in kosten tussen het leveren van een internetabonnement van 100 Mb/s en 1000 Mb/s (1 Gb/s). De situatie ligt nog wel anders bij multigig internetabonnementen. Aanbieders moeten bijvoorbeeld alleen al extra investeren in een nieuwe voor multigig geschikte bruikleenmodem bij klanten thuis.

  internetinternetsnelheidprijsverlagingprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview