Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Let op! T-Mobile waarschuwt klanten

  Steeds meer Nederlanders kopen vaste en mobiele diensten bij T-Mobile. En dus wordt dit bedrijf ook interessanter voor internetcriminelen.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2021
  comments 2
  Let op! T-Mobile waarschuwt klanten

  T-Mobile waarschuwt eigen klanten dat internetcriminelen het op hen hebben gemunt. Door middel van een phishingbericht dat via e-mail wordt gestuurd, proberen de criminelen persoonlijke gegevens en toegang tot betaalrekeningen te bemachtigen. Opvallend is dat in de e-mail het echte bankrekeningnummer van T-Mobile wordt gebruikt om de fictieve openstaande rekening van €31,96 handmatig te voldoen. Als deze rekening niet per direct wordt betaald dan worden geleverde diensten gestaakt.

   

  Nepsite

  Veel makkelijker dan het handmatig overmaken van het openstaande bedrag is natuurlijk de in de e-mail aanwezige directe link om via iDeal te betalen. Dit is de toegangspoort tot het domein van de internetcriminelen die vanaf dat moment alles in het werk stellen om uw persoonlijke gegevens te stelen en uw bankrekening te plunderen.

   

  Taalfouten

  Het meest opvallend aan deze poging tot phishing is dat de internetcriminelen blijkbaar een originele melding van T-Mobile over een betalingsachterstand hebben gebruikt. Hierdoor zijn geen opvallende taalfouten in de phishingmail aanwezig. Het schrijven wordt nog meer vertrouwelijk omdat het echte bankrekeningnummer van T-Mobile wordt gemeld. Het advies is dan ook om altijd contact met de klantenservice op te nemen als u een e-mail ontvangst van T-Mobile over een betalingsachterstand die door u niet goed geplaatst kan worden.

  T-Mobileinternetcriminelenfraudephishingoplichting

  Reacties