Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Let op! T-Mobile waarschuwt klanten

  Steeds meer Nederlanders kopen vaste en mobiele diensten bij T-Mobile. En dus wordt dit bedrijf ook interessanter voor internetcriminelen.
  Jarco Kriek
  19 october 2021
  comments 2
  Let op! T-Mobile waarschuwt klanten

  T-Mobile waarschuwt eigen klanten dat internetcriminelen het op hen hebben gemunt. Door middel van een phishingbericht dat via e-mail wordt gestuurd, proberen de criminelen persoonlijke gegevens en toegang tot betaalrekeningen te bemachtigen. Opvallend is dat in de e-mail het echte bankrekeningnummer van T-Mobile wordt gebruikt om de fictieve openstaande rekening van €31,96 handmatig te voldoen. Als deze rekening niet per direct wordt betaald dan worden geleverde diensten gestaakt.

   

  Nepsite

  Veel makkelijker dan het handmatig overmaken van het openstaande bedrag is natuurlijk de in de e-mail aanwezige directe link om via iDeal te betalen. Dit is de toegangspoort tot het domein van de internetcriminelen die vanaf dat moment alles in het werk stellen om uw persoonlijke gegevens te stelen en uw bankrekening te plunderen.

   

  Taalfouten

  Het meest opvallend aan deze poging tot phishing is dat de internetcriminelen blijkbaar een originele melding van T-Mobile over een betalingsachterstand hebben gebruikt. Hierdoor zijn geen opvallende taalfouten in de phishingmail aanwezig. Het schrijven wordt nog meer vertrouwelijk omdat het echte bankrekeningnummer van T-Mobile wordt gemeld. Het advies is dan ook om altijd contact met de klantenservice op te nemen als u een e-mail ontvangst van T-Mobile over een betalingsachterstand die door u niet goed geplaatst kan worden.

  T-Mobileinternetcriminelenfraudephishingoplichting

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview