Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Let op! T-Mobile waarschuwt klanten

  Steeds meer Nederlanders kopen vaste en mobiele diensten bij T-Mobile. En dus wordt dit bedrijf ook interessanter voor internetcriminelen.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2021
  comments 2
  Let op! T-Mobile waarschuwt klanten

  T-Mobile waarschuwt eigen klanten dat internetcriminelen het op hen hebben gemunt. Door middel van een phishingbericht dat via e-mail wordt gestuurd, proberen de criminelen persoonlijke gegevens en toegang tot betaalrekeningen te bemachtigen. Opvallend is dat in de e-mail het echte bankrekeningnummer van T-Mobile wordt gebruikt om de fictieve openstaande rekening van €31,96 handmatig te voldoen. Als deze rekening niet per direct wordt betaald dan worden geleverde diensten gestaakt.

   

  Nepsite

  Veel makkelijker dan het handmatig overmaken van het openstaande bedrag is natuurlijk de in de e-mail aanwezige directe link om via iDeal te betalen. Dit is de toegangspoort tot het domein van de internetcriminelen die vanaf dat moment alles in het werk stellen om uw persoonlijke gegevens te stelen en uw bankrekening te plunderen.

   

  Taalfouten

  Het meest opvallend aan deze poging tot phishing is dat de internetcriminelen blijkbaar een originele melding van T-Mobile over een betalingsachterstand hebben gebruikt. Hierdoor zijn geen opvallende taalfouten in de phishingmail aanwezig. Het schrijven wordt nog meer vertrouwelijk omdat het echte bankrekeningnummer van T-Mobile wordt gemeld. Het advies is dan ook om altijd contact met de klantenservice op te nemen als u een e-mail ontvangst van T-Mobile over een betalingsachterstand die door u niet goed geplaatst kan worden.

  T-Mobileinternetcriminelenfraudephishingoplichting

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)