Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Let op! T-Mobile waarschuwt klanten

  Steeds meer Nederlanders kopen vaste en mobiele diensten bij T-Mobile. En dus wordt dit bedrijf ook interessanter voor internetcriminelen.
  Jarco Kriek
  19 october 2021
  comments 2
  Let op! T-Mobile waarschuwt klanten

  T-Mobile waarschuwt eigen klanten dat internetcriminelen het op hen hebben gemunt. Door middel van een phishingbericht dat via e-mail wordt gestuurd, proberen de criminelen persoonlijke gegevens en toegang tot betaalrekeningen te bemachtigen. Opvallend is dat in de e-mail het echte bankrekeningnummer van T-Mobile wordt gebruikt om de fictieve openstaande rekening van €31,96 handmatig te voldoen. Als deze rekening niet per direct wordt betaald dan worden geleverde diensten gestaakt.

   

  Nepsite

  Veel makkelijker dan het handmatig overmaken van het openstaande bedrag is natuurlijk de in de e-mail aanwezige directe link om via iDeal te betalen. Dit is de toegangspoort tot het domein van de internetcriminelen die vanaf dat moment alles in het werk stellen om uw persoonlijke gegevens te stelen en uw bankrekening te plunderen.

   

  Taalfouten

  Het meest opvallend aan deze poging tot phishing is dat de internetcriminelen blijkbaar een originele melding van T-Mobile over een betalingsachterstand hebben gebruikt. Hierdoor zijn geen opvallende taalfouten in de phishingmail aanwezig. Het schrijven wordt nog meer vertrouwelijk omdat het echte bankrekeningnummer van T-Mobile wordt gemeld. Het advies is dan ook om altijd contact met de klantenservice op te nemen als u een e-mail ontvangst van T-Mobile over een betalingsachterstand die door u niet goed geplaatst kan worden.

  T-Mobileinternetcriminelenfraudephishingoplichting

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Christmas Ever After

  Christmas Ever After
  om 04:24 uur
  Vlak voor de deadline van haar vierde boek krijgt schrijfster Izzi last van een writer's block. Ze vertrekt naar een resort.

  TV-TIP Billy buys Brooklyn

  Billy buys Brooklyn
  om 04:24 uur
  Handelaar Billy Leroy moest zijn antiekzaak in Manhattan sluiten en de extravagante verkoper begint opnieuw in Brooklyn.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)