Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Liberty Global volledig eigenaar Telenet: Ziggo en Telenet samengevoegd?

  Het Vlaamse kabelbedrijf Telenet is volledig in handen van Liberty Global gekomen. Het Brits mediabedrijf – van Amerikaanse komaf – heeft de overname afgerond.
  Jarco Kriek
  20 september 2023
  comments 1
  Liberty Global volledig eigenaar Telenet: Ziggo en Telenet samengevoegd?
  Foto ProShots

  Door de overname van Telenet haalt Liberty Global het kabelbedrijf volgende maand van de beurs. Liberty Global heeft na de laatste aandelenaankoop nu ruim 96 procent van de aandelen Telenet in bezit. Omdat Liberty Global meer dan 95 procent van de aandelen in handen heeft, kan Liberty Global een algeheel overnamebod doen. En dus Telenet van de beurs afhalen. Liberty Global heeft in de afgelopen tien jaar meerdere pogingen ondernomen om Telenet volledig in bezit te krijgen. Het bedrijf van in deze periode meerderheidsaandeelhouder van het Vlaamse kabelbedrijf.

   

  Benelux-aanbieder?

  In Nederland is Liberty Global voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo. Kabelbedrijf Ziggo is hiervan onderdeel. Al enige tijd houden analisten de mogelijkheid open dat het uiteindelijke doel van Liberty Global is om een Benelux-provider op te tuigen in het marktsegment voor vaste diensten. De volledige overname van Telenet is binnen dit scenario een belangrijke stap. Een voordeel van het samenvoegen is kostenbesparing. Een eventuele samenvoeging is mogelijk omdat diensten van beide providers vergelijkbaar zijn. Zo worden veelal dezelfde technieken, decoders en internetmodems gebruikt. Beide providers maken ook gebruik van de ecostructuur van Liberty Global.

  ZiggoVodafoneZiggoTelenetLiberty Globaltvtelevisieinternetovernamebeurs

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)