Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineair kanaal Viaplay Xtra maandag op zwart, of toch niet?

  De laatste Formule 1-race van het seizoen 2022 wordt zondag 20 november gereden. Betekent dit dan ook het einde van het lineaire kanaal Viaplay Xtra?
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 2
  Lineair kanaal Viaplay Xtra maandag op zwart, of toch niet?

  Op aandrang van providers Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) besloot Viaplay in Nederland het kanaal Viaplay Xtra aan te bieden. Tijdens Formule 1-weekends wordt dit kanaal ingezet voor lineaire distributie van Formule 1-beelden. Om te kunnen kijken naar dit lineaire kanaal moet wel een Viaplay-abonnement afgesloten worden via de provider bij wie de abonnee naar Viaplay Xtra wil kijken. In eerste instantie wilde Viaplay dit lineaire kanaal bij genoemde providers aanbieden tot de zomerstop van de Formule 1. Dit werd – mede door de aanhoudende stroom klachten bij het online kijken via de apps van de streamingdienst – uitgebreid tot het einde van dit Formule 1-seizoen. Komende zondag dus.

   

  Onduidelijkheid

  Maar verdwijnt Viaplay Xtra op maandag 21 november daadwerkelijk bij providers die dit lineaire kanaal aanbieden? Totaal TV meldde op basis van bronnen rond het Zweedse mediabedrijf dat Viaplay Xtra ook in de komende maanden zonder Formule 1 blijft bestaan. Tot op heden heeft Viaplay – geheel in de stijl van eigenaar Viaplay Group, die het hele jaar al terughoudend is met meldingen aan abonnees en pers – echter nog niets over het voortbestaan van Viaplay Xtra gezegd. Of toch wel? In de een reclame-uiting bij de uitzending van de Formule 1 in Brazilië werd terloops gemeld dat darts binnenkort op Viaplay Xtra te zien is. Deze aankondiging sluit naadloos aan bij de berichten van onze bronnen. Zij stelden dat Viaplay Xtra na Formule 1 onder meer met eigen Nederlandse Viaplay Originals en sportcontent als voetbal en darts ‘in de lucht’ zou blijven.

   

  Viaplay

  De providers die Viaplay Xtra op dit moment aanbieden houden zich op de vlakte. Ze bevestigen noch ontkennen dat het kanaal gaat verdwijnen en laten weten voortdurend in overleg te zijn met contentpartners zoals Viaplay. Over de inhoud en voortgang van deze gesprekken wil geen enkele providers uitlatingen doen. Die geslotenheid kan Viaplay overigens weleens duur komen te staan. Via onder meer de sociale mediakanalen van de streamingdienst zijn regelmatig opmerkingen van abonnees te zien waarbij wordt aangegeven dat na het Formule 1-seizoen het abonnement al dan niet tijdelijk wordt opgezegd. Het blijven aanbieden van Viaplay Xtra met andere sportcontent kan voor twijfelde abonnees juist het zetje zijn om te besluiten het abonnement langer aan te houden.

  ViaplayViaplay XtraViaplay GrouplineairtvtelevisieOTTonlinestreamingdienstsportvoetbaldartsFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)