Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineair kanaal Viaplay Xtra maandag op zwart, of toch niet?

  De laatste Formule 1-race van het seizoen 2022 wordt zondag 20 november gereden. Betekent dit dan ook het einde van het lineaire kanaal Viaplay Xtra?
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 2
  Lineair kanaal Viaplay Xtra maandag op zwart, of toch niet?

  Op aandrang van providers Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) besloot Viaplay in Nederland het kanaal Viaplay Xtra aan te bieden. Tijdens Formule 1-weekends wordt dit kanaal ingezet voor lineaire distributie van Formule 1-beelden. Om te kunnen kijken naar dit lineaire kanaal moet wel een Viaplay-abonnement afgesloten worden via de provider bij wie de abonnee naar Viaplay Xtra wil kijken. In eerste instantie wilde Viaplay dit lineaire kanaal bij genoemde providers aanbieden tot de zomerstop van de Formule 1. Dit werd – mede door de aanhoudende stroom klachten bij het online kijken via de apps van de streamingdienst – uitgebreid tot het einde van dit Formule 1-seizoen. Komende zondag dus.

   

  Onduidelijkheid

  Maar verdwijnt Viaplay Xtra op maandag 21 november daadwerkelijk bij providers die dit lineaire kanaal aanbieden? Totaal TV meldde op basis van bronnen rond het Zweedse mediabedrijf dat Viaplay Xtra ook in de komende maanden zonder Formule 1 blijft bestaan. Tot op heden heeft Viaplay – geheel in de stijl van eigenaar Viaplay Group, die het hele jaar al terughoudend is met meldingen aan abonnees en pers – echter nog niets over het voortbestaan van Viaplay Xtra gezegd. Of toch wel? In de een reclame-uiting bij de uitzending van de Formule 1 in Brazilië werd terloops gemeld dat darts binnenkort op Viaplay Xtra te zien is. Deze aankondiging sluit naadloos aan bij de berichten van onze bronnen. Zij stelden dat Viaplay Xtra na Formule 1 onder meer met eigen Nederlandse Viaplay Originals en sportcontent als voetbal en darts ‘in de lucht’ zou blijven.

   

  Viaplay

  De providers die Viaplay Xtra op dit moment aanbieden houden zich op de vlakte. Ze bevestigen noch ontkennen dat het kanaal gaat verdwijnen en laten weten voortdurend in overleg te zijn met contentpartners zoals Viaplay. Over de inhoud en voortgang van deze gesprekken wil geen enkele providers uitlatingen doen. Die geslotenheid kan Viaplay overigens weleens duur komen te staan. Via onder meer de sociale mediakanalen van de streamingdienst zijn regelmatig opmerkingen van abonnees te zien waarbij wordt aangegeven dat na het Formule 1-seizoen het abonnement al dan niet tijdelijk wordt opgezegd. Het blijven aanbieden van Viaplay Xtra met andere sportcontent kan voor twijfelde abonnees juist het zetje zijn om te besluiten het abonnement langer aan te houden.

  ViaplayViaplay XtraViaplay GrouplineairtvtelevisieOTTonlinestreamingdienstsportvoetbaldartsFormule 1

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)