Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineair kijken bij Ziggo en KPN onder druk: streamingdiensten verbreken datarecord

  Ziggo, KPN, overige providers en lineaire tv-zenders gaan een onstuimige herfst tegemoet. Streamingdiensten nemen het heft in Nederlandse huiskamers volledig over.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2022
  comments 3
  Lineair kijken bij Ziggo en KPN onder druk: streamingdiensten verbreken datarecord
  Foto Getty Images

  Onder meer het kijken naar streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney+, Prime Video, HBO Max en Viaplay heeft ervoor gezorgd dat dit weekend opnieuw een datarecord bij internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is gesneuveld. Grote internetaanbieders en techbedrijven hebben via AMS-IX hun netwerken aan elkaar gekoppeld. Hierdoor is het één van de cruciale internetknooppunten in de wereld. AMS-IX verwerkte zondagavond rond 20.00 uur ruim 11,1 Tb/s (Terabit per seconde) aan data. Dit staat gelijk aan het gelijktijdig streamen van 2,2 miljoen 4K-films. Het oude record kwam in januari in de boeken met een dataverbruik van 10,9 Tb/s.

   

  Eigen route

  Wie een internetabonnement bij Ziggo of T-Mobile heeft, maakt niet in alle gevallen gebruik van AMS-IX. Zo gebruikt Ziggo veelal het eigen internetknooppunt van aandeelhouder Liberty Global. T-Mobile testte vorig jaar een omweg via een Duits internetknooppunt van toenmalig eigenaar Deutsche Telekom.

   

  Mediaconsumptie

  Het is al enige tijd merkbaar dat online kijken van tv- en videocontent meer wordt gebruikt. Dit gaat ten koste van het aantal kijkminuten van traditionele lineaire tv die door providers als Ziggo en KPN wordt aangeboden.

  streamingdienstOTTonlinefilmsserieslineairtvtelevisiedataverbruikZiggoVodafoneZiggoKPN

  Reacties

 1. TV-TIP The Secret: Dare to Dream

  The Secret: Dare to Dream
  RTL 8 om 20:25 uur
  Weduwe Miranda Wells (Katie Holmes) heeft het zwaar als alleenstaande moeder van drie kinderen. Een naderende orkaan geeft haar nog meer zorgen. Dan ontmoet ze de mysterieuze Bray Johnson (Josh Lucas). Hij biedt precies de hulp die ze nodig heeft. Alleen heeft Bray een geheim dat de hun groeiende band compleet kan veranderen.

  TV-TIP Portretten van Krabbé

  Portretten van Krabbé
  NPO 2 om 20:30 uur
  Om de kern van iemand te vangen in een portret is het handig om die persoon ook daadwerkelijk te kennen. In Portretten van Krabbé gaat Jasper Krabbé, voordat-ie überhaupt een lik verf op het doek heeft gekwast, dan ook een weekend op pad met de bekende geportretteerden in spe. In deze eerste aflevering is dat Tom Waes. Met hem bezoekt Jasper onder andere café d’Anvers in het ruige deel van Antwerpen, waar Tom als uitsmijter heeft gewerkt.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)