Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineair kijken bij Ziggo en KPN onder druk: streamingdiensten verbreken datarecord

  Ziggo, KPN, overige providers en lineaire tv-zenders gaan een onstuimige herfst tegemoet. Streamingdiensten nemen het heft in Nederlandse huiskamers volledig over.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2022
  comments 3
  Lineair kijken bij Ziggo en KPN onder druk: streamingdiensten verbreken datarecord
  Foto Getty Images

  Onder meer het kijken naar streamingdiensten als Netflix, Videoland, Disney+, Prime Video, HBO Max en Viaplay heeft ervoor gezorgd dat dit weekend opnieuw een datarecord bij internetknooppunt Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is gesneuveld. Grote internetaanbieders en techbedrijven hebben via AMS-IX hun netwerken aan elkaar gekoppeld. Hierdoor is het één van de cruciale internetknooppunten in de wereld. AMS-IX verwerkte zondagavond rond 20.00 uur ruim 11,1 Tb/s (Terabit per seconde) aan data. Dit staat gelijk aan het gelijktijdig streamen van 2,2 miljoen 4K-films. Het oude record kwam in januari in de boeken met een dataverbruik van 10,9 Tb/s.

   

  Eigen route

  Wie een internetabonnement bij Ziggo of T-Mobile heeft, maakt niet in alle gevallen gebruik van AMS-IX. Zo gebruikt Ziggo veelal het eigen internetknooppunt van aandeelhouder Liberty Global. T-Mobile testte vorig jaar een omweg via een Duits internetknooppunt van toenmalig eigenaar Deutsche Telekom.

   

  Mediaconsumptie

  Het is al enige tijd merkbaar dat online kijken van tv- en videocontent meer wordt gebruikt. Dit gaat ten koste van het aantal kijkminuten van traditionele lineaire tv die door providers als Ziggo en KPN wordt aangeboden.

  streamingdienstOTTonlinefilmsserieslineairtvtelevisiedataverbruikZiggoVodafoneZiggoKPN

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)