Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Lineaire tv wordt nog saaier: SkyShowtime komt naar Nederland

  De geschiedenis herhaalt zich. Bekende films en series verdwijnen van lineaire tv-zenders nu streamingdienst SkyShowtime naar Nederland komt.
  Jarco Kriek
  14 june 2022
  comments 4
  Lineaire tv wordt nog saaier: SkyShowtime komt naar Nederland
  Foto Getty Images

  SkyShowtime is de streamingdienst waarin de Amerikaanse mediabedrijven Paramount Global (voorheen ViacomCBS) en Comcast samenwerken. De online dienst is op dit moment al in het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. SkyShowtime – dat de Amerikaanse OTT-diensten Paramount+ en Peacock samenbrengt – wordt de komende maanden in meer Europese landen uitgerold. De verwachting is dat SkyShowtime medio augustus in Nederland en negentien andere Europese landen beschikbaar komt. Na Viaplay en HBO Max is SkyShowtime de derde grote streamingdienst die dit jaar de Nederlandse markt betreedt.

   

  Content

  SkyShowtime gaat een uitgebreid contentaanbod leveren. Dit bestaat onder meer uit films, series en programma’s van de zenders NBC, MSNBC, E!, Bravo, SyFy, MTV en Comedy Central. Ook films uit de Paramount-stal zoals Indiana Jones, Star Trek, Jurassic Park en Top Gun zijn binnenkort bij SkyShowtime in het aanbod terug te vinden. Dit natuurlijk naast de nieuwste films en series die deels exclusief voor de nieuwe streamingdienst worden gemaakt. De Amerikaanse eigenaren van SkyShowtime bezitten ook de uitzendrechten van diverse sporten, zoals World Wrestling Entertainment. Het is niet ondenkbaar dat deze sporten in Europa exclusief via de nieuwe streamingdienst gaan worden aangeboden.

   

  Lineaire tv

  De komst van weer een streamingdienst die in handen is van grote Amerikaanse mediabedrijven betekent vrijwel zeker een aderlating voor het film- en serie-aanbod op de Nederlandse lineaire tv-zenders. Paramount Global en Comcast zullen de rechten van de eigen films, series en programma’s niet meer aan Nederlandse zenders verkopen, maar alleen nog via de eigen streamingdienst aanbieden. Daarbij kan het lineaire kanaal Paramount Network – de opvolger van Spike en beschikbaar bij Ziggo, KPN en vrijwel alle andere providers – fungeren als uithangbord en reclamezuil voor streamingdienst SkyShowtime.

   

  UPDATE: Een woordvoerder van SkyShowtime heeft aan Streamwijzer laten weten dat het nog niet bekend is wanneer de streamingdienst de Nederlandse markt gaat betreden. Dit kan ook later dan in augustus zijn.

  SkyShowtimeViacomCBSComcastParamountParamount+PeacockOTTonlinestreamingdienstlineairtvtelevisieParamount Network

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)