Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Luisteraars betalen energierekening: radiozender blijft in de lucht

  Extra AM blijft ook in 2023 uitzenden in de ether in en rond Amsterdam. De radiozender wilde stoppen omdat onder meer de energiekosten stijgen.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 3
  Luisteraars betalen energierekening: radiozender blijft in de lucht
  Foto Getty Images

  Extra AM is een radiozender met muziek uit de vorige eeuw, die via de middengolffrequentie AM 1332 te ontvangen is in en rond de hoofdstad. Enkele maanden geleden kondigde de radiozender aan de uitzendingen vóór het einde van dit jaar te gaan staken. De belangrijkste reden van dit besluit was niet alleen het afhaken van de hoofdsponsor, maar vooral ook de gestegen energiekosten als gevolg van het hoge stroomverbruik van de zender.

   

  Crowdfunding

  Enkele weken geleden begon de radiozender met een actie om minimaal 2400 euro bijeen te krijgen om in 2023 toch de kunnen blijven uitzenden. Mediapages meldt dat het streefdoel is behaald. Hierdoor blijft Extra AM ook in 2023 in de ether uitzenden. De radiozender is behalve via etherontvangst in Amsterdam ook wereldwijd online te beluisteren. Dit kan onder meer via de radio-app radioNED.

  radioAMExtra AMenergiecrisisinflatie

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)