Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Luisteraars betalen energierekening: radiozender blijft in de lucht

  Extra AM blijft ook in 2023 uitzenden in de ether in en rond Amsterdam. De radiozender wilde stoppen omdat onder meer de energiekosten stijgen.
  Jarco Kriek
  6 december 2022
  comments 3
  Luisteraars betalen energierekening: radiozender blijft in de lucht
  Foto Getty Images

  Extra AM is een radiozender met muziek uit de vorige eeuw, die via de middengolffrequentie AM 1332 te ontvangen is in en rond de hoofdstad. Enkele maanden geleden kondigde de radiozender aan de uitzendingen vóór het einde van dit jaar te gaan staken. De belangrijkste reden van dit besluit was niet alleen het afhaken van de hoofdsponsor, maar vooral ook de gestegen energiekosten als gevolg van het hoge stroomverbruik van de zender.

   

  Crowdfunding

  Enkele weken geleden begon de radiozender met een actie om minimaal 2400 euro bijeen te krijgen om in 2023 toch de kunnen blijven uitzenden. Mediapages meldt dat het streefdoel is behaald. Hierdoor blijft Extra AM ook in 2023 in de ether uitzenden. De radiozender is behalve via etherontvangst in Amsterdam ook wereldwijd online te beluisteren. Dit kan onder meer via de radio-app radioNED.

  radioAMExtra AMenergiecrisisinflatie

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)