Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Maak je borst maar nat: tv en sport kijken wordt fors duurder

  Versnippering van content maakt het kijken naar tv, video en sport nu al prijzig. Maar in de toekomst gaan de maandelijkse kosten naar verwachting nog verder omhoog.
  Jarco Kriek
  23 februari 2024
  comments 10
  Maak je borst maar nat: tv en sport kijken wordt fors duurder
  Foto Getty Images

  Viaplay kondigde onlangs een prijsverhoging van twee euro aan. Wie bij SkyShowtime zonder reclame wil kijken, moet ook twee euro meer gaan betalen. Amazon Prime verhoogde eveneens het abonnement met twee euro per maand. En er zijn nog talloze andere prijsverhogingen bij streamingdiensten. Daarbij is de nieuwe trend dat een streamingdienst een net iets goedkoper abonnement op de markt brengt met toevoeging van reclame. Tegelijkertijd gaat het al langer beschikbare reclamevrije abonnement met enkele euro's in prijs omhoog. Reclame kijken of betalen, dus.

   

  Versnippering

  Gelijktijdig wordt het aanbod van lineaire kanalen bij tv-providers als Ziggo en KPN schaarser. De zenders die wel lineair blijven uitzenden, gaan vaker over tot het herhalen van eerder uitgezonden programma’s. Dit alles doorspekt met reclame-onderbrekingen. Films, series en tegenwoordig ook programma’s die niet op lineaire kanalen worden uitgezonden, zijn terug te vinden op verschillende streamingdiensten. Waar dan natuurlijk ook verschillende abonnementen voor gekocht moeten worden.

   

  Meer betalen

  Amerika is voor Europa altijd een goede indicatie van de te verwachten ontwikkelingen op de tv-markt. Daar zien we een forse stijging van de maandelijkse kosten voor het kijken van tv- en videocontent. Alleen aan streamingdiensten zijn Amerikaanse huishoudens op dit moment jaarlijks gemiddeld net iets minder dan 1000 dollar (924 euro) kwijt. Omgerekend is dat 77 dollar (71 euro) per maand. Dit los van het voor streamingdiensten benodigde internetabonnement en eventueel tv-abonnement voor lineaire kanalen. Prijzen worden onder meer opgedreven door sportrechten, waar zenders en streamingdiensten steeds meer voor moeten betalen. Via abonnementen worden deze kosten aan de kijker doorberekend.

  OTTonlinestreamingdienstabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview