Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Maakt Ziggo HD de standaard bij tv-aanbod?

  Ziggo staat al enige tijd onder druk van eigen abonnees als het om doorgifte van tv-zenders in HD-kwaliteit gaat. Gaat dit in 2022 veranderen?
  Jarco Kriek
  5 januari 2022
  comments 8
  Maakt Ziggo HD de standaard bij tv-aanbod?

  Ziggo biedt op dit moment aanmerkelijk minder tv-zenders in HD-kwaliteit aan dan de belangrijkste concurrenten KPN en T-Mobile. Het kabelbedrijf lijkt echter bezig met een inhaalslag. In november werden meer dan vijftien zenders van SD naar HD opgewaardeerd. Het ging hierbij onder meer om alle regionale omroepen inclusief AT5.

   

  Zenderlijst

  Om HD de standaard te laten zijn binnen het zenderaanbod dient Ziggo nog meer zenders van SD naar HD om te zetten. Maar er zijn meerdere aanwijzingen dat Ziggo stappen gaat zetten om het HD-aanbod uit te breiden en uiteindelijk van HD de standaard te maken. Zo is Ziggo bezig met het omzetten van SD-kanalen van MPEG2 naar MPEG4. Na deze omzetting vervalt bij enkele zenders de dubbele distributie in SD en HD. De hierdoor vrij te komen bandbreedte kan ingezet worden voor het uitbreiden van het HD-aanbod. Een andere aanwijzing voor HD als standaard is dat Ziggo bij de meeste zenders die onlangs naar HD zijn omgezet de toevoeging HD niet meer in de zendernaam aangeeft.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDMPEG2MPEG4`enderaanbod

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)