Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Maakt Ziggo HD de standaard bij tv-aanbod?

  Ziggo staat al enige tijd onder druk van eigen abonnees als het om doorgifte van tv-zenders in HD-kwaliteit gaat. Gaat dit in 2022 veranderen?
  Jarco Kriek
  5 january 2022
  comments 8
  Maakt Ziggo HD de standaard bij tv-aanbod?

  Ziggo biedt op dit moment aanmerkelijk minder tv-zenders in HD-kwaliteit aan dan de belangrijkste concurrenten KPN en T-Mobile. Het kabelbedrijf lijkt echter bezig met een inhaalslag. In november werden meer dan vijftien zenders van SD naar HD opgewaardeerd. Het ging hierbij onder meer om alle regionale omroepen inclusief AT5.

   

  Zenderlijst

  Om HD de standaard te laten zijn binnen het zenderaanbod dient Ziggo nog meer zenders van SD naar HD om te zetten. Maar er zijn meerdere aanwijzingen dat Ziggo stappen gaat zetten om het HD-aanbod uit te breiden en uiteindelijk van HD de standaard te maken. Zo is Ziggo bezig met het omzetten van SD-kanalen van MPEG2 naar MPEG4. Na deze omzetting vervalt bij enkele zenders de dubbele distributie in SD en HD. De hierdoor vrij te komen bandbreedte kan ingezet worden voor het uitbreiden van het HD-aanbod. Een andere aanwijzing voor HD als standaard is dat Ziggo bij de meeste zenders die onlangs naar HD zijn omgezet de toevoeging HD niet meer in de zendernaam aangeeft.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieHDMPEG2MPEG4`enderaanbod

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)