Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Maximum aan omroepen’

  De Raad voor Cultuur is hard: met de huidige geldende regels voor ‘Hilversum’ wordt het omroepbestel onbestuurbaar en een ratjetoe van omroepen.
  Gijsbert de Fokkert
  14 april 2022
  comments 0
  ‘Maximum aan omroepen’
  Getty Images

  Gunay Uslu, Staatssecretaris van Cultuur en Media, heeft vandaag een reflectie van De Raad voor Cultuur gekregen die er niet om liegt: het onderscheidend aanbod van de publieke omroepen is ver te zoeken. Daarnaast verdwijnen er onder de huidige regels geen omroepen, maar komen er wel heel makkelijk nieuwe bij.

   

  Geen criteria

  Het bureau Andersson Elffers Felix deed vorig jaar in opdracht van Arie Slob, toentertijd minister voor Basis en Voortgezet Onderwijs en Media, onderzoek naar legitimatiecriteria voor omroepen die aanvullend kunnen zijn op de ledeneis. Dit omdat Zwart en Ongehoord Nederland tot het omroepbestel werden toegelaten omdat ze het vereiste aantal van vijftigduizend leden hadden maar niet per se aan specifieke, onderscheidende criteria hoefden te voldoen. De Raad voor Cultuur werd gevraagd (de uitkomsten van) het onderzoek te reflecteren. Dat bleek niet tegen dovemansoren gezegd.

   

  Strenger

  De Raad adviseert om een maximum te stellen aan het aantal omroepen in Nederland. Dit om het omroepbestel bestuurbaar te houden. De NPO dan wel strenger toezien op de pluriformiteit van het aanbod. Dit omdat de grotere omroepen zich tegenwoordig meer op een algemeen publiek en minder op een specifieke doelgroep lijken te richten.

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)