Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Mede-eigenaar Ziggo wil Telenet overnemen

  Liberty Global heeft zijn zinnen gezet op de volledige zeggenschap bij het Belgische kabelbedrijf Telenet. De mede-eigenaar van Ziggo wil alle aandelen kopen.
  Jarco Kriek
  21 maart 2023
  comments 1
  Mede-eigenaar Ziggo wil Telenet overnemen
  Foto ProShots

  Liberty Global is samen met Vodafone Group eigenaar van VodafoneZiggo. Binnen dit Nederlandse mediabedrijf zijn Vodafone Nederland en Ziggo ondergebracht. Liberty Global is niet alleen in Nederland actief, maar ook in tal van andere Europese landen. Zo is Liberty Global al enige tijd meerderheidsaandeelhouder van het Belgische kabelbedrijf Telenet.

   

  Overname

  Liberty Global heeft nu een bod gedaan op alle resterende aandelen die het Britse bedrijf – met Amerikaanse oorsprong – nog niet in bezit heeft. Het is de tweede keer dat Liberty Global probeert Telenet volledig in bezit te krijgen. Een eerdere poging in 2012 mislukte. Nu, tien jaar later, is het Belgische kabelbedrijf minder waard. Of dit betekent dat de huidige overnamepoging wel succesvol afgerond kan worden, wordt in de komende dagen duidelijk. Liberty Global biedt 22 euro per aandeel voor het minderheidsbelang dat het bedrijf nog niet in bezit heeft. De huidige prijs van een aandeel Telenet schommelt rond 15 euro. Liberty Global heeft op dit moment rond 60 procent van de aandelen van het Belgische kabelbedrijf in bezit.

  TelenetLiberty GlobalZiggoVodafoneZiggoovernametvtelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Minari

  Minari
  NPO 2 om 23:54 uur
  Het Koreaans-Amerikaanse gezin Yi verhuist van Californië naar het landelijke Arkansas in de hoop hun eigen Amerikaanse droom waar te maken. Jacob (Steven Yeun) hoopt dat een boerderij zijn gezin een beter leven kan geven. De nieuwe omgeving brengt al veel uitdagingen met zich mee en dan trekt oma ook nog onverwacht bij hen in.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)