Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Mede-eigenaar Ziggo wil Telenet overnemen

  Liberty Global heeft zijn zinnen gezet op de volledige zeggenschap bij het Belgische kabelbedrijf Telenet. De mede-eigenaar van Ziggo wil alle aandelen kopen.
  Jarco Kriek
  21 maart 2023
  comments 1
  Mede-eigenaar Ziggo wil Telenet overnemen
  Foto ProShots

  Liberty Global is samen met Vodafone Group eigenaar van VodafoneZiggo. Binnen dit Nederlandse mediabedrijf zijn Vodafone Nederland en Ziggo ondergebracht. Liberty Global is niet alleen in Nederland actief, maar ook in tal van andere Europese landen. Zo is Liberty Global al enige tijd meerderheidsaandeelhouder van het Belgische kabelbedrijf Telenet.

   

  Overname

  Liberty Global heeft nu een bod gedaan op alle resterende aandelen die het Britse bedrijf – met Amerikaanse oorsprong – nog niet in bezit heeft. Het is de tweede keer dat Liberty Global probeert Telenet volledig in bezit te krijgen. Een eerdere poging in 2012 mislukte. Nu, tien jaar later, is het Belgische kabelbedrijf minder waard. Of dit betekent dat de huidige overnamepoging wel succesvol afgerond kan worden, wordt in de komende dagen duidelijk. Liberty Global biedt 22 euro per aandeel voor het minderheidsbelang dat het bedrijf nog niet in bezit heeft. De huidige prijs van een aandeel Telenet schommelt rond 15 euro. Liberty Global heeft op dit moment rond 60 procent van de aandelen van het Belgische kabelbedrijf in bezit.

  TelenetLiberty GlobalZiggoVodafoneZiggoovernametvtelevisieinternet

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)