Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer concurrentie: het gaat slecht met Netflix

  De grootste wereldwijde streamingdienst Netflix lijdt het hardst onder de toenemende concurrentie. Een nieuwe ontslagronde is het gevolg.
  Jarco Kriek
  24 juni 2022
  comments 0
  Meer concurrentie: het gaat slecht met Netflix
  Foto Getty Images

  Netflix is nog met grote voorsprong de leider in de streamingmarkt, maar verliest wel steeds meer marktaandeel. Dit komt door de lancering van nieuwe streamingdiensten die eigendom zijn van film- en mediabedrijven. Vroeger kon Netflix bij hen de uitzendrechten van films en series kopen, maar deze mediabedrijven houden de uitzendrechten nu exclusief voor hun eigen streamingdiensten.

   

  Duurdere content

  Content waarvan de uitzendrechten nog wel te koop zijn, wordt hierdoor duurder. Netflix moet dus dieper in de buidel tasten, maar is om zijn aanbod te kunnen verversen ook veroordeeld tot de aanschaf van films en series van mindere kwaliteit. Om onderscheidend te zijn moet Netflix meer eigen, exclusieve content maken. Hiervoor moet de streamingdienst geld lenen, en nu de rente omhoog gaat is dat een steeds grotere kostenpost. Daarnaast verliest Netflix op dit moment klanten, wat zorgt voor inkomstenverlies. Dit kan weer worden ondervangen met prijsverhogingen, maar vergeleken met Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max en in mindere mate Viaplay is Netflix op dit moment al een (te) dure streamingdienst.

   

  Ontslagen

  Mede hierdoor heeft Netflix om kosten te besparen een nieuwe ontslagronde aangekondigd. Eerder ontsloeg Netflix al 150 personeelsleden in Amerika. Het bedrijf kondigt nu een tweede ontslagronde aan waarbij 350 werknemers – drie procent van het huidige personeelsbestand – hun baan verliezen. Dit keer vallen er ook ontslagen in Europa , en mogelijk ook op het kantoor in Amsterdam.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstfilmsseriesconcurrentieconcurrentiestrijdcontentontslagen

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)