Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer concurrentie: het gaat slecht met Netflix

  De grootste wereldwijde streamingdienst Netflix lijdt het hardst onder de toenemende concurrentie. Een nieuwe ontslagronde is het gevolg.
  Jarco Kriek
  24 juni 2022
  comments 0
  Meer concurrentie: het gaat slecht met Netflix
  Foto Getty Images

  Netflix is nog met grote voorsprong de leider in de streamingmarkt, maar verliest wel steeds meer marktaandeel. Dit komt door de lancering van nieuwe streamingdiensten die eigendom zijn van film- en mediabedrijven. Vroeger kon Netflix bij hen de uitzendrechten van films en series kopen, maar deze mediabedrijven houden de uitzendrechten nu exclusief voor hun eigen streamingdiensten.

   

  Duurdere content

  Content waarvan de uitzendrechten nog wel te koop zijn, wordt hierdoor duurder. Netflix moet dus dieper in de buidel tasten, maar is om zijn aanbod te kunnen verversen ook veroordeeld tot de aanschaf van films en series van mindere kwaliteit. Om onderscheidend te zijn moet Netflix meer eigen, exclusieve content maken. Hiervoor moet de streamingdienst geld lenen, en nu de rente omhoog gaat is dat een steeds grotere kostenpost. Daarnaast verliest Netflix op dit moment klanten, wat zorgt voor inkomstenverlies. Dit kan weer worden ondervangen met prijsverhogingen, maar vergeleken met Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max en in mindere mate Viaplay" target="_blank">Viaplay is Netflix op dit moment al een (te) dure streamingdienst.

   

  Ontslagen

  Mede hierdoor heeft Netflix om kosten te besparen een nieuwe ontslagronde aangekondigd. Eerder ontsloeg Netflix al 150 personeelsleden in Amerika. Het bedrijf kondigt nu een tweede ontslagronde aan waarbij 350 werknemers – drie procent van het huidige personeelsbestand – hun baan verliezen. Dit keer vallen er ook ontslagen in Europa , en mogelijk ook op het kantoor in Amsterdam.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstfilmsseriesconcurrentieconcurrentiestrijdcontentontslagen

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)