Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer Nederlanders keren Ziggo de rug toe, glasvezel in opmars

  Ziggo blijft massaal klanten verliezen. Maar ondanks dit klantverlies zijn de financiële prestaties van moederbedrijf VodafoneZiggo van 2021 goed.
  Jarco Kriek
  18 february 2022
  comments 14
  Meer Nederlanders keren Ziggo de rug toe, glasvezel in opmars

  Ziggo zit duidelijk in de hoek waar op de markt van vaste diensten de hardste klappen vallen. De omzetdaling bij het kabelonderdeel Ziggo van VodafoneZiggo daalde met bijna twee procent. Dit verlies bleef beperkt omdat door prijsstijging het bedrag dat klanten gemiddeld aan abonnementen betaalden met twee procent steeg naar 52 euro per maand.

   

  Klantverlies

  Het totale klantverlies in het vierde kwartaal van 2021 is 24.100. Hierdoor kwam het totaal aantal klanten aan het einde van dat jaar op 3,739 miljoen uit. Op een totaal van 7,328 miljoen aanwezige aansluitpunten komt het actieve gebruik van aansluitpunten op 51 procent uit. Ziggo heeft dus in 2021 1,6 procent van de klanten verloren. Dit betekent dat in het gehele jaar 2021 99.500 Nederlanders de rug hebben toegekeerd.

   

  Internet

  Voor de drie grootste landelijke aanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile is bij de levering van vaste diensten internet het belangrijkste onderdeel. Ook op dit gebied heeft Ziggo in het vierde kwartaal een gevoelige aderlating. Het kabelbedrijf verkocht 15.500 minder internetabonnementen. Het totale verlies over het gehele jaar 2021 kwam hierdoor op 35.300 internetklanten uit.

   

  Glasvezel

  De concurrentie voor Ziggo wordt groter nu elke dag in ongeveer tweeduizend woningen een glasvezelaansluitpunt wordt aangelegd door exploitanten als KPN NetwerkNL, Delta Fiber en Open Dutch Fiber/T-Mobile. Aanbieders van tv en internet die dit via glasvezel doen, zijn overwegend goedkoper dan Ziggo. Ook is de uploadsnelheid en de reactiesnelheid via glasvezel veel sneller dan Ziggo op dit moment via het kabelnetwerk levert.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetklantverlieskwartaalcijfersjaarcijfersconcurrentieconcurrentiestrijdglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview