Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer Nederlanders keren Ziggo de rug toe, glasvezel in opmars

  Ziggo blijft massaal klanten verliezen. Maar ondanks dit klantverlies zijn de financiële prestaties van moederbedrijf VodafoneZiggo van 2021 goed.
  Jarco Kriek
  18 februari 2022
  comments 14
  Meer Nederlanders keren Ziggo de rug toe, glasvezel in opmars

  Ziggo zit duidelijk in de hoek waar op de markt van vaste diensten de hardste klappen vallen. De omzetdaling bij het kabelonderdeel Ziggo van VodafoneZiggo daalde met bijna twee procent. Dit verlies bleef beperkt omdat door prijsstijging het bedrag dat klanten gemiddeld aan abonnementen betaalden met twee procent steeg naar 52 euro per maand.

   

  Klantverlies

  Het totale klantverlies in het vierde kwartaal van 2021 is 24.100. Hierdoor kwam het totaal aantal klanten aan het einde van dat jaar op 3,739 miljoen uit. Op een totaal van 7,328 miljoen aanwezige aansluitpunten komt het actieve gebruik van aansluitpunten op 51 procent uit. Ziggo heeft dus in 2021 1,6 procent van de klanten verloren. Dit betekent dat in het gehele jaar 2021 99.500 Nederlanders de rug hebben toegekeerd.

   

  Internet

  Voor de drie grootste landelijke aanbieders Ziggo, KPN en T-Mobile is bij de levering van vaste diensten internet het belangrijkste onderdeel. Ook op dit gebied heeft Ziggo in het vierde kwartaal een gevoelige aderlating. Het kabelbedrijf verkocht 15.500 minder internetabonnementen. Het totale verlies over het gehele jaar 2021 kwam hierdoor op 35.300 internetklanten uit.

   

  Glasvezel

  De concurrentie voor Ziggo wordt groter nu elke dag in ongeveer tweeduizend woningen een glasvezelaansluitpunt wordt aangelegd door exploitanten als KPN NetwerkNL, Delta Fiber en Open Dutch Fiber/T-Mobile. Aanbieders van tv en internet die dit via glasvezel doen, zijn overwegend goedkoper dan Ziggo. Ook is de uploadsnelheid en de reactiesnelheid via glasvezel veel sneller dan Ziggo op dit moment via het kabelnetwerk levert.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetklantverlieskwartaalcijfersjaarcijfersconcurrentieconcurrentiestrijdglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)