Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer T-Mobile glasvezel in Rotterdam, meer concurrentie voor Ziggo

  T-Mobile wordt in meer woningen en bedrijven in Rotterdam in de komende anderhalf jaar een geduchte concurrent voor Ziggo.
  Jarco Kriek
  23 october 2021
  comments 1
  Meer T-Mobile glasvezel in Rotterdam, meer concurrentie voor Ziggo

  Open Dutch Fiber gaat namelijk tot en met begin 2023 ruim 40.000 woningen en bedrijven in Rotterdam Prins Alexander aansluiten op een eigen glasvezelnetwerk. T-Mobile is op dit netwerk de hoofdhuurder. Dit betekent dat andere dienstenaanbieders die gebruik willen maken van dit netwerk om vaste diensten zoals tv en internet via glasvezel te leveren een overeenkomst met T-Mobile voor toegang en wholesalediensten dienen af te sluiten. T-Mobile stelt dat toegang op de Open Dutch Fiber-netwerken goedkoper is in vergelijking met de netwerken van KPN NetwerkNL. Hierdoor kunnen serviceproviders goedkopere diensten aan consumenten leveren en wordt de concurrentiedruk op de twee grootste aanbieders van tv en internet Ziggo en KPN groter.

   

  Ziggo

  Open Dutch Fiber begint in november met de eerste werkzaamheden in Rotterdam Prins Alexander die wijk voor wijk worden uitgevoerd. Ziggo levert in dit deel van Rotterdam via de kabel gelijke vaste diensten. Ziggo heeft in Rotterdam het kabelnetwerk inmiddels al naar gigabit opgewaardeerd. Dit betekent dat Ziggo een gelijke downloadsnelheid als glasvezel via T-Mobile en andere serviceproviders die toekomstig van het Open Dutch Fiber-netwerk gebruikmaken, kan aanbieden. De uploadsnelheid blijft echter vooralsnog achter.

  T-MobileOpen Dutch FiberglasvezelaanlegtvinternetinternetsnelheiddownloaduploadgigabitZiggoVodafoneZiggoconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Christmas Ever After

  Christmas Ever After
  om 04:15 uur
  Vlak voor de deadline van haar vierde boek krijgt schrijfster Izzi last van een writer's block. Ze vertrekt naar een resort.

  TV-TIP Billy buys Brooklyn

  Billy buys Brooklyn
  om 04:15 uur
  Handelaar Billy Leroy moest zijn antiekzaak in Manhattan sluiten en de extravagante verkoper begint opnieuw in Brooklyn.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)