Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer zenders alleen in HD beschikbaar

  Na meer dan 15 jaar na de marktintroductie in 2006 lijkt HD dan toch echt de standaard bij tv-distributie bij veel providers. Zij stoppen met het aanbieden van zenders in SD-beeldkwaliteit.
  Jarco Kriek
  9 januari 2022
  comments 7
  Meer zenders alleen in HD beschikbaar

  Zo is het goede voornemen van provider Kabelnoord om op 10 januari de distributie van de zenders van Discovery Inc. (Discovery Benelux) zowel analoog als digitaal in SD-kwaliteit te staken. Hierdoor zijn de zenders Discovery, Discovery Science, TLC, Animal Planet, Eurosport 1 en Eurosport 2 binnenkort alleen nog in HD-kwaliteit te bekijken bij Kabelnoord. De provider kondigt daarnaast aan om in het verdere verloop van 2022 meer zenders alleen in HD-kwaliteit aan klanten te leveren.

   

  Het kan ook anders

  De aankondiging van Kabelnoord staat haaks op het beleid van Ziggo. Dit kabelbedrijf houdt vast aanTalpa Network en Discovery in SD-kwaliteit, Hierdoor zijn deze zenders zowel in SD en HD via het Ziggo-kabelnetwerk beschikbaar. Ziggo waardeert de overgebleven SD-zenders wel van MPEG2 naar MPEG4 (H.264) op waardoor bandbreedte wordt bespaard."> doorgifte van de belangrijkste commerciële zenders van onder meer RTL, Talpa Network en Discovery in SD-kwaliteit. Hierdoor zijn deze zenders zowel in SD en HD via het Ziggo-kabelnetwerk beschikbaar. Ziggo waardeert de overgebleven SD-zenders wel van MPEG2 naar MPEG4 (H.264) op waardoor bandbreedte wordt bespaard.

  KabelnoordDiscovery BeneluxDiscovery Inc.DiscoveryDiscovery ScienceTLCAnimal PlaetEurosportEurosport 2HDdistributie

  Reacties

 1. TV-TIP Find It, Fix It, Sell It

  Find It, Fix It, Sell It
  Discovery Channel om 19:30 uur
  Wat de American Pickers doen in Amerika, doen Henry Cole en Simon O’Brien aan de overkant van Het Kanaal. De energieke Britten reizen stad en land af en gaan in muffe schuurtjes en bedompte kelders op zoek naar vergeten spulletjes die ze op hun eigen unieke wijze kunnen pimpen en voor de hoofdprijs kunnen verkopen.

  TV-TIP Hunted VIPS

  Hunted VIPS
  NPO 3 om 20:25 uur
  Terwijl het oliedomme gedrag van de vloggende zangeres Famke Louise en haar vriend, de niet veel slimmere oud-profvoetballer Denzel Slager, hen al binnen 24 uur in de armen van de hunters dreef, loopt een aantal bekende koppels nog vrij rond. Zij proberen tijdens de finale het extractiepunt te bereiken voordat ze alsnog in de kladden worden gegrepen. Zijn ze op tijd?

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)