Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer zenders alleen in HD beschikbaar

  Na meer dan 15 jaar na de marktintroductie in 2006 lijkt HD dan toch echt de standaard bij tv-distributie bij veel providers. Zij stoppen met het aanbieden van zenders in SD-beeldkwaliteit.
  Jarco Kriek
  9 januari 2022
  comments 7
  Meer zenders alleen in HD beschikbaar

  Zo is het goede voornemen van provider Kabelnoord om op 10 januari de distributie van de zenders van Discovery Inc. (Discovery Benelux) zowel analoog als digitaal in SD-kwaliteit te staken. Hierdoor zijn de zenders Discovery, Discovery Science, TLC, Animal Planet, Eurosport 1 en Eurosport 2 binnenkort alleen nog in HD-kwaliteit te bekijken bij Kabelnoord. De provider kondigt daarnaast aan om in het verdere verloop van 2022 meer zenders alleen in HD-kwaliteit aan klanten te leveren.

   

  Het kan ook anders

  De aankondiging van Kabelnoord staat haaks op het beleid van Ziggo. Dit kabelbedrijf houdt vast aanTalpa Network en Discovery in SD-kwaliteit, Hierdoor zijn deze zenders zowel in SD en HD via het Ziggo-kabelnetwerk beschikbaar. Ziggo waardeert de overgebleven SD-zenders wel van MPEG2 naar MPEG4 (H.264) op waardoor bandbreedte wordt bespaard."> doorgifte van de belangrijkste commerciële zenders van onder meer RTL, Talpa Network en Discovery in SD-kwaliteit. Hierdoor zijn deze zenders zowel in SD en HD via het Ziggo-kabelnetwerk beschikbaar. Ziggo waardeert de overgebleven SD-zenders wel van MPEG2 naar MPEG4 (H.264) op waardoor bandbreedte wordt bespaard.

  KabelnoordDiscovery BeneluxDiscovery Inc.DiscoveryDiscovery ScienceTLCAnimal PlaetEurosportEurosport 2HDdistributie

  Reacties