Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer Ziggo-klanten krijgen deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ruim 3,7 miljoen aansluitingen van kabelbedrijf Ziggo zijn zodanig opgewaardeerd dat deels met glasvezel vergelijkbaar internet geleverd kan worden.
  Jarco Kriek
  9 september 2021
  comments 14
  Meer Ziggo-klanten krijgen deels met glasvezel vergelijkbaar internet
  Foto ProShots

  Het Ziggo gigabit kabelnetwerk heeft deze week de plaatsen Tilburg en Dordrecht bereikt. Bij ruim 130.000 aansluitingen kan Ziggo hierdoor een op dit moment gelijke downloadsnelheid als glasvezel leveren. Het gaat om een maximale internetsnelheid van 1000Mbps (1Gbps). De upload die Ziggo op dit moment levert – maximaal 50Mbps – blijft wel ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die vrijwel alle glasvezelaanbieders aan klanten leveren. Ook is het gigabit internet van Ziggo – ondanks de lagere upload – duurder dan glasvezelaanbieders zoals KPN en T-Mobile.

   

  Wachten op snelheid

  Ziggo is op dit moment bezig met de uitschakeling van analoge FM-kabelradio. De ruimte die hierdoor vrijkomt, is cruciaal voor toekomstige verhoging van de uploadsnelheid. Binnen enkele maanden is analoge radio via het kabelnetwerk van Ziggo in het gehele verzorgingsgebied verleden tijd en kan alleen nog digitaal via de kabel naar radio worden geluisterd. De verwachting is dat Ziggo daarna de uploadsnelheid gaat opschroeven. Volgens geruchten rondom het kabelbedrijf wordt de uploadsnelheid in eerste instantie tot maximaal tussen de 100 en 300Mbps verhoogd. Eerder stelden leidinggevenden van het kabelbedrijf dat de huidige maximale uploadsnelheid van 50Mbps voor consumenten ruim voldoende is.

   

  Alle aansluitingen

  Ziggo verwacht dat medio 2022 alle 7,2 miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied toegang tot gigabit internet hebben. Het gigabit netwerk van Ziggo vormt samen met het mobiele netwerk van Vodafone (4G en 5G) het GigaNet netwerk van VodafoneZiggo.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabituploadglasvezel

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Het blok Australië

  Het blok Australië
  Play4 om 08:50 uur
  In Nederland vond Net5 het na zeven seizoenen wel welletjes, maar in Australië wordt er al een dikke 15 seizoenen doorgehamerd.

  TV-TIP Prometheus

  Prometheus
  om 02:33 uur
  Prometheus is een prequel op Alien, maar vertelt ook een compleet eigen verhaal. Waardoor je weinig voorkennis nodig hebt.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)