Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer Ziggo-klanten krijgen deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ruim 3,7 miljoen aansluitingen van kabelbedrijf Ziggo zijn zodanig opgewaardeerd dat deels met glasvezel vergelijkbaar internet geleverd kan worden.
  Jarco Kriek
  9 september 2021
  comments 13
  Meer Ziggo-klanten krijgen deels met glasvezel vergelijkbaar internet
  Foto ProShots

  Het Ziggo gigabit kabelnetwerk heeft deze week de plaatsen Tilburg en Dordrecht bereikt. Bij ruim 130.000 aansluitingen kan Ziggo hierdoor een op dit moment gelijke downloadsnelheid als glasvezel leveren. Het gaat om een maximale internetsnelheid van 1000Mbps (1Gbps). De upload die Ziggo op dit moment levert – maximaal 50Mbps – blijft wel ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die vrijwel alle glasvezelaanbieders aan klanten leveren. Ook is het gigabit internet van Ziggo – ondanks de lagere upload – duurder dan glasvezelaanbieders zoals KPN en T-Mobile.

   

  Wachten op snelheid

  Ziggo is op dit moment bezig met de uitschakeling van analoge FM-kabelradio. De ruimte die hierdoor vrijkomt, is cruciaal voor toekomstige verhoging van de uploadsnelheid. Binnen enkele maanden is analoge radio via het kabelnetwerk van Ziggo in het gehele verzorgingsgebied verleden tijd en kan alleen nog digitaal via de kabel naar radio worden geluisterd. De verwachting is dat Ziggo daarna de uploadsnelheid gaat opschroeven. Volgens geruchten rondom het kabelbedrijf wordt de uploadsnelheid in eerste instantie tot maximaal tussen de 100 en 300Mbps verhoogd. Eerder stelden leidinggevenden van het kabelbedrijf dat de huidige maximale uploadsnelheid van 50Mbps voor consumenten ruim voldoende is.

   

  Alle aansluitingen

  Ziggo verwacht dat medio 2022 alle 7,2 miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied toegang tot gigabit internet hebben. Het gigabit netwerk van Ziggo vormt samen met het mobiele netwerk van Vodafone (4G en 5G) het GigaNet netwerk van VodafoneZiggo.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabituploadglasvezel

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win Harry Potter in 4K Ultra HD

   Een wonderbaarlijke nieuwe manier om de magische wereld van Harry Potter te beleven! Bekijk Harry Potter en de Steen der Wijzen zoals je hem nog nooit hebt gezien, nu in 4K-resolutie. Totaal TV mag deze voor drie Oscars genomineerde fantasyfilm vijf keer op 4K Ultra HD weggeven.

  TV-TIP Car wars

  Car wars
  SBS6 om 20:30 uur
  In de finale nemen de overgebleven coureurs het met hun radiografisch bestuurbare auto's tegen elkaar op voor de prijzenpot.

  TV-TIP Hotel Mumbai

  Hotel Mumbai
  Net5 om 20:30 uur
  Een groep zwaar bewapende Pakistaanse militanten opent de aanval op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India.

  Interview

  • *

   Tooske Ragas

   K2 zoekt K3

   De Vlaamse presentator Kürt Rogiers en onze eigen Tooske Ragas zorgen dat de zoektocht naar een nieuw K3-lid in goede banen wordt geleid.
   Reacties0 reactie(s)