Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer Ziggo-klanten krijgen deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ruim 3,7 miljoen aansluitingen van kabelbedrijf Ziggo zijn zodanig opgewaardeerd dat deels met glasvezel vergelijkbaar internet geleverd kan worden.
  Jarco Kriek
  9 september 2021
  comments 14
  Meer Ziggo-klanten krijgen deels met glasvezel vergelijkbaar internet
  Foto ProShots

  Het Ziggo gigabit kabelnetwerk heeft deze week de plaatsen Tilburg en Dordrecht bereikt. Bij ruim 130.000 aansluitingen kan Ziggo hierdoor een op dit moment gelijke downloadsnelheid als glasvezel leveren. Het gaat om een maximale internetsnelheid van 1000Mbps (1Gbps). De upload die Ziggo op dit moment levert – maximaal 50Mbps – blijft wel ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die vrijwel alle glasvezelaanbieders aan klanten leveren. Ook is het gigabit internet van Ziggo – ondanks de lagere upload – duurder dan glasvezelaanbieders zoals KPN en T-Mobile.

   

  Wachten op snelheid

  Ziggo is op dit moment bezig met de uitschakeling van analoge FM-kabelradio. De ruimte die hierdoor vrijkomt, is cruciaal voor toekomstige verhoging van de uploadsnelheid. Binnen enkele maanden is analoge radio via het kabelnetwerk van Ziggo in het gehele verzorgingsgebied verleden tijd en kan alleen nog digitaal via de kabel naar radio worden geluisterd. De verwachting is dat Ziggo daarna de uploadsnelheid gaat opschroeven. Volgens geruchten rondom het kabelbedrijf wordt de uploadsnelheid in eerste instantie tot maximaal tussen de 100 en 300Mbps verhoogd. Eerder stelden leidinggevenden van het kabelbedrijf dat de huidige maximale uploadsnelheid van 50Mbps voor consumenten ruim voldoende is.

   

  Alle aansluitingen

  Ziggo verwacht dat medio 2022 alle 7,2 miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied toegang tot gigabit internet hebben. Het gigabit netwerk van Ziggo vormt samen met het mobiele netwerk van Vodafone (4G en 5G) het GigaNet netwerk van VodafoneZiggo.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabituploadglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)