Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer Ziggo-klanten krijgen deels met glasvezel vergelijkbaar internet

  Ruim 3,7 miljoen aansluitingen van kabelbedrijf Ziggo zijn zodanig opgewaardeerd dat deels met glasvezel vergelijkbaar internet geleverd kan worden.
  Jarco Kriek
  9 september 2021
  comments 14
  Meer Ziggo-klanten krijgen deels met glasvezel vergelijkbaar internet
  Foto ProShots

  Het Ziggo gigabit kabelnetwerk heeft deze week de plaatsen Tilburg en Dordrecht bereikt. Bij ruim 130.000 aansluitingen kan Ziggo hierdoor een op dit moment gelijke downloadsnelheid als glasvezel leveren. Het gaat om een maximale internetsnelheid van 1000Mbps (1Gbps). De upload die Ziggo op dit moment levert – maximaal 50Mbps – blijft wel ver achter bij de symmetrische internetsnelheid die vrijwel alle glasvezelaanbieders aan klanten leveren. Ook is het gigabit internet van Ziggo – ondanks de lagere upload – duurder dan glasvezelaanbieders zoals KPN en T-Mobile.

   

  Wachten op snelheid

  Ziggo is op dit moment bezig met de uitschakeling van analoge FM-kabelradio. De ruimte die hierdoor vrijkomt, is cruciaal voor toekomstige verhoging van de uploadsnelheid. Binnen enkele maanden is analoge radio via het kabelnetwerk van Ziggo in het gehele verzorgingsgebied verleden tijd en kan alleen nog digitaal via de kabel naar radio worden geluisterd. De verwachting is dat Ziggo daarna de uploadsnelheid gaat opschroeven. Volgens geruchten rondom het kabelbedrijf wordt de uploadsnelheid in eerste instantie tot maximaal tussen de 100 en 300Mbps verhoogd. Eerder stelden leidinggevenden van het kabelbedrijf dat de huidige maximale uploadsnelheid van 50Mbps voor consumenten ruim voldoende is.

   

  Alle aansluitingen

  Ziggo verwacht dat medio 2022 alle 7,2 miljoen aansluitingen binnen het verzorgingsgebied toegang tot gigabit internet hebben. Het gigabit netwerk van Ziggo vormt samen met het mobiele netwerk van Vodafone (4G en 5G) het GigaNet netwerk van VodafoneZiggo.

  ZiggoVodafoneZiggointernetinternetsnelheidgigabituploadglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Freek's wilde wereld

  Freek's wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Op de savanne van Mozambique gaat Freek op zoek naar grote landdieren. Via sporen als poep, paadjes in het gras en modder op de bomen spot hij nijlpaarden en Afrikaanse olifanten. Ondertussen laat hij ook nog een kolonie wevermieren zien.

  TV-TIP WK Voetbal: Polen - Argentinië

  WK Voetbal: Polen - Argentinië
  NPO 1 om 19:50 uur
  Robert Lewandowski is het nieuwe gezicht van FC Barcelona en neemt het vanavond op tegen het oude uithangbord van de Blaugrana: Lionel Messi. De zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or heeft een volle prijzenkast, alleen de wereldbeker ontbreekt nog. De Argentijn is de jongste niet meer, dus áls hij de prijs nog mee naar huis wil nemen, moet het nu gebeuren.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)