Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer Ziggo-klanten willen naar glasvezel overstappen

  Het moet Ziggo zorgen baren dat meer klanten aangegeven het kabelbedrijf de rug toe te keren wanneer het mogelijk is te kiezen voor glasvezel.
  Jarco Kriek
  9 november 2021
  comments 10
  Meer Ziggo-klanten willen naar glasvezel overstappen
  Foto ProShots

  In onlangs door moederbedrijf VodafoneZiggo gepubliceerde financiële cijfers over het derde kwartaal blijkt dat Ziggo steeds minder tv- en internetabonnementen verkoopt. Een einde aan deze ontwikkeling is nog niet in zicht. In diverse plaatsen binnen het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf houden glasvezelexploitanten als Delta Fiber en E-Fiber voor een eventueel begin van de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk een zogenaamde vraagbundeling. Hierbij wordt gekeken hoeveel aansluitingen na de oplevering actief gebruikt worden. Inwoners van de betreffende plaats geven dus vooraf al aan dat zij bij hun huidige leverancier van tv en internet het contract opzeggen op het moment dat dienstverlening via glasvezel mogelijk is.

   

  Klantverlies

  In plaatsen waar Ziggo via de kabel vaste diensten levert, betekent een dergelijke vraagbundeling dat een deel van Ziggo-klanten dus van tevoren aangeven op een later moment als het nieuwe glasvezelnetwerk operationeel wordt het kabelbedrijf de rug toe te keren. Dit is nu bijvoorbeeld het geval in een deel van Steenwijk. Delta Fiber gaat in Steenwijk-Noord beginnen met de aanleg van glasvezel omdat voldoende eigenaren van woningen en bedrijven in dit gebied hebben aangegeven de huidige aanbieder van vaste diensten de rug toe te keren en te kiezen voor een van de serviceproviders die diensten via het nieuwe glasvezelnetwerk gaan aanbieden, bijvoorbeeld Delta of Caiway.

   

  Andere werkwijze

  KPN is via dochterbedrijf KPN NetwerkNL het meest actief om binnen het verzorgingsgebied van Ziggo glasvezel aan te leggen. Net als bij Open Dutch Fiber (T-Mobile) legt KPN zonder eerst het animo te onderzoeken nieuwe glasvezelnetwerken aan. Ook de aanleg van glasvezel door KPN NetwerkNL en Open Dutch Fiber leidt tot grotere concurrentiedruk en dus klantverlies voor Ziggo.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetglasvezelKPNKPN NetwerkNLOpen Dutch FiberT-MobileDelta FiberDeltaCaiwayconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)