Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Mezzo blaast 25 kaarsjes uit: veel live concerten

  Muziekzender Mezzo bestaat op 21 maart 25 jaar. De komende weken staat de programmering dan ook in het teken van deze mijlpaal.
  Jarco Kriek
  21 maart 2023
  comments 0
  Mezzo blaast 25 kaarsjes uit: veel live concerten
  Foto ProShots

  In vijfentwintig jaar tijd is Mezzo spectaculair gegroeid: de twee kanalen Mezzo en Mezzo Live worden verrijkt met een enorme verscheidenheid aan on demand aanbod, beschikbaar over de hele wereld in bijna honderd landen met meer dan 65 miljoen huishoudens die zich abonneren.

   

  Samenwerking

  Gedurende deze kwart eeuw hebben kunstenaars van generatie op generatie samengewerkt met Mezzo. Nieuwe werken van de grootste componisten van dit tijdperk beleefden hun wereldpremière op de zenders en vergeten meesterwerken zijn weer onder de aandacht gebracht. Mezzo bracht concerten, opera's en balletten aan de liefhebbers die ze graag keer op keer bekijken.

   

  Rijke culturele geschiedenis

  De komende weken viert Mezzo zijn verjaardag met de kijkers. Elke avond van 21 maart tot 1 mei worden er in totaal 25 concerten uitgezonden en 17 live-evenementen, waarvan enkele iets vertraagd. Zo geniet je van Tchaikovski en Weinberg onder leiding van dirigent Mirga Gražinyte-Tyla, live opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam op 29 april en voor de grote finale kijk je op 1 mei naar de Berliner Philharmoniker met chef-dirigent Kirill Petrenko, wie Mozart live uitvoeren in de wereldberoemde Sagrada Familia in Barcelona.

   

  Providers

  Mezzo is in Nederland onder meer beschikbaar bij Ziggo, Delta, Caiway, Canal Digitaal, Freedom Internet en T-Mobile, veelal in aanvullende tv-pakketten. KPN biedt als enige grote landelijke provider de klassieke zender niet aan.

  MezzoMezzo Livemuziek

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview