Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Mezzo blaast 25 kaarsjes uit: veel live concerten

  Muziekzender Mezzo bestaat op 21 maart 25 jaar. De komende weken staat de programmering dan ook in het teken van deze mijlpaal.
  Jarco Kriek
  21 maart 2023
  comments 0
  Mezzo blaast 25 kaarsjes uit: veel live concerten
  Foto ProShots

  In vijfentwintig jaar tijd is Mezzo spectaculair gegroeid: de twee kanalen Mezzo en Mezzo Live worden verrijkt met een enorme verscheidenheid aan on demand aanbod, beschikbaar over de hele wereld in bijna honderd landen met meer dan 65 miljoen huishoudens die zich abonneren.

   

  Samenwerking

  Gedurende deze kwart eeuw hebben kunstenaars van generatie op generatie samengewerkt met Mezzo. Nieuwe werken van de grootste componisten van dit tijdperk beleefden hun wereldpremière op de zenders en vergeten meesterwerken zijn weer onder de aandacht gebracht. Mezzo bracht concerten, opera's en balletten aan de liefhebbers die ze graag keer op keer bekijken.

   

  Rijke culturele geschiedenis

  De komende weken viert Mezzo zijn verjaardag met de kijkers. Elke avond van 21 maart tot 1 mei worden er in totaal 25 concerten uitgezonden en 17 live-evenementen, waarvan enkele iets vertraagd. Zo geniet je van Tchaikovski en Weinberg onder leiding van dirigent Mirga Gražinyte-Tyla, live opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam op 29 april en voor de grote finale kijk je op 1 mei naar de Berliner Philharmoniker met chef-dirigent Kirill Petrenko, wie Mozart live uitvoeren in de wereldberoemde Sagrada Familia in Barcelona.

   

  Providers

  Mezzo is in Nederland onder meer beschikbaar bij Ziggo, Delta, Caiway, Canal Digitaal, Freedom Internet en T-Mobile, veelal in aanvullende tv-pakketten. KPN biedt als enige grote landelijke provider de klassieke zender niet aan.

  MezzoMezzo Livemuziek

  Reacties