Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Mezzo zendt klassiek coronaconcert live uit

    De Berliner Philharmoniker onder leiding van Kirill Petrenko wordt op vrijdag 1 mei 2020 om 11.00 uur live uitgezonden op klassieke zender Mezzo.
    Jarco Kriek
    30 april 2020
    comments 0
    klassieke muziek
    Foto ProShots

    Sinds 1991 viert de Berliner Philharmoniker de dag van hun oprichting op 1 mei met een concert ergens in Europa, van Lissabon tot Moskou, dat door de jaren heen regelmatig is uitgezonden op Mezzo. Vanwege de wereldwijde coronacrisis moest het concert van dit jaar worden geannuleerd.

     

    Klassieke muziek uit Berlijn

    Maar de Berliner Philharmoniker is er toch in geslaagd om een concert te organiseren dat live vanuit Berlijn wordt uitgezonden. Om aan alle sociale afstandsregels en hygiënevereisten te voldoen, is het programma aangepast naar een kamermuziekensemble, waaronder twee zeer ontroerende en wereldberoemde meesterwerken: Arvo Pärt's Fratres en Samuel Barber's Adagio.


    Mezzo

    Natuurlijk is er geen publiek aanwezig tijdens dit concert, maar de Mezzo- en Mezzo Live HD-kijkers zullen van dit zeer speciale moment kunnen genieten. Het concert wordt live op vrijdag 1 mei 2020 om 11.00 uur uitgezonden. De herhaling wordt 10 mei om 20.30 uur op Mezzo en op 16 mei om 21.00 uur op Mezzo Live HD uitgezonden.

    MezzoMezzo Live HDklassiekmuziekcorona

    Reacties